CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney, Bornova Belediyesini ziyaret eden ve Büyük Parkta incelemelerde bulundu. CHP Genel Başkan Yardımcısı, "Başkan Atila’nın kadınlara verdiği önem ve sorumluluk diğer belediyelere de örnek olmalı" dedi.
Tanıtım ve Halkla İlişkilerden Sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney’in, Bornova ilçesindeki ilk durağı Bornova Belediyesi oldu. Ziyarete, CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır da eşlik etti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’dan belediye hakkında bilgi alarak projelerini dinledi. Başkan Atila, belediye başkan yardımcılarının yüzde 40’nın, müdürlerin ise yüzde 60’nın kadın olduğu bilgisini verdi. Bornova’nın bir üniversite ve sanayi kenti olduğunu vurgulayan Başkan Atila, "Yerleşik nüfusu 500 bin, günlük hareketli nüfusu ise 1.5 milyonu bulan Bornovamız aynı zamanda ilklerin kenti. Anadolu’da futbol ilk bu topraklarda oynandı. Bornovamız 8500 yıl öncesine dayanan tarihi ile İzmir’in en eski yerleşimi. Tarihi ve doğal güzellikleri ile de bir kültür ve turizm kenti” diye konuştu.
Başkan Olgun Atila ziyaretin ardından, Öney ve beraberindekilere Büyük Park içerisindeki yenilenen çocuk parkı ve vatandaşlardan büyük beğeni alan kuru havuz, üniversite öğrencilerine her türlü olanağın ücretsiz olarak sunulduğu Gençlik Merkezini gezdirdi. Bornova Belediyesi tarafından kentin sosyal yaşamına kazandırılan Kızlar Kahvesi ile Down Kafe’yi ve İzmir’in kurtuluş günü 9 Eylül’de açılan Belkahve’deki Ata Evi’ni de gezen CHP Genel Başkan Yardımcısı, gezdiği yerlere hayran kaldı.
"Diğer belediyelere de örnek olmalı"
Ziyaretleri sırasında Başkan Atila’yı tebrik eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney, “Şu kısacık ziyarette bile o kadar çok şey gördüm ki; Bornova’ya hayran kaldım. Kadınlara verdiği önem ve sorumluluk diğer belediyelere de örnek olmalı. Kadın Kooperatifi’nden Dow Kafe’ye, Gençlik Merkezi’nden Kızlar Kahvesi’ne Büyük sadece Parkı’ın içerisinde gördüklerim bile çok güzel proje ve çalışmalar. Ata Evi de özel bir proje. Hem Bornova hem de Başkan Atila’nın yaptıkları beni gerçekten çok etkiledi” dedi.