Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Buca kapalı Cezaevinde yatmakta olan E.K isimli vatandaşın duygu yüklü mektubuna kayıtsız kalmadı. Karabağ, cezaevinde bulunduğu sırada çocuklarının kendisini karneleriyle geldiğini ancak söz verdiği bisiklet hediyesini dışarı çıkamadığı için verme fırsatını henüz bulamadığını dile getiren babanın bu sözünü yerine getirdi.
E.K, Buca Kapalı Cezaevinden duygu dolu satırları içeren mektubu Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’a gönderdi. E.K, mektubunda, “19 aydır yatıyorum. Yargıtay’dan gelecek haberi bekliyorum. Çocuklarım cezaevindeyken karnelerini getirdiler. Ama onlara bir hediye veremedim. Onlara okul açıldığı zaman ‘Bir dönem tatilinde bisiklet alacağım’ demiştim. Bende herhalde o zamana kalmadan çıkarım diye umut ediyordum. Ama çıkamadım. Bu hediyeyi aileme de söyleyemedim. Bana bu konuda yardım etmenizi rica ediyorum. Onların yüzlerinin gülmesini istiyorum” yazdı.
ÇOCUKLARA VERİLEN SÖZ YERİNE GETİRİLDİ
Bu duygu yüklü mektup üzerine Başkan Karabağ, E.K’nin çocukları R.G.K (3), K.K (8) ve D.K’ya (9) bisiklet hediye etti. Bisikletler teslim edilirken çocuklara, “Babanızın hediyesini güle güle kullanın” denildi. Mutlulukları ve heyecanları yüzlerinden okunan çocuklar, hemen bisikletlerine binmeye başladı.
"BİR BABANIN ÇOCUKLARI İÇİN İSTEĞİ BİZİM İÇİN ÖNEMLİ"
Başkan Karabağ, kendisine ulaşan mektuptan oldukça etkilendiğini ve hemen harekete geçtiğini belirterek, “Cezaevinden oldukça fazla mektup alıyoruz. Sosyal yardım işleri müdürlüğümüz imkanlar ölçüsünde her mektuba dönüş yapıyor. Ailelerine yardımda bulunuyoruz. Ancak son gelen mektup farklıydı. Bir baba evlatlarına karne hediyesi olarak bisiklet alacağını söylüyor ama oradan bir türlü çıkamıyor. İmkanlar kısıtlı. Bu durumu çocuklara da hissettirmek istemiyorlar. Babanın üç çocuğuna bisiklet alıp hemen yolladık. Babalarının verdiği karne hediyesi sözünü geç de olsa yerine getirmiş olduk. Çocukları o mutluluğunu görmek bize yetiyor” dedi.