İzmir Şehit Aileleri Derneği’nde ortak basın açıklaması yaparak 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimini kınayan Ege Bölgesi Sivil Toplum Kuruluşları Platformu üyeleri, “Demokrasi için bir destan yazan aziz milletimizin mensubu olmaktan gurur duyuyoruz” dedi.
Çeşitli dernek, federasyon, kulüp ve vakıflardan oluşan Ege Bölgesi Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimini, ortak basın açıklaması ile kınadı. Platform adına hazırlanan açıklamayı, Ege Bölgesi Erzurum Federasyonu Başkanı Muzaffer Okumuş okudu. “Demokrasi için bir destan yazan aziz milletimizin mensubu olmaktan gurur duyuyoruz” diyen Okumuş, geçmiş dönemlerde yaşanan askeri darbelerde her kesimden insanın yargısız ve sorgusuz şekilde sıkıyönetim mahkemelerinde çeşitli cezalar aldığını söyledi. Okumuş, “Bu defa, dış güçler ve işbirlikçi hainlerce ülkemizin parçalanması ve iç savaşa sürüklenmesi için Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere kadın, yaşlı, çocuk, genç demeden darbeye direnen herkesin öldürülmesi talimatıyla cunta darbe kalkışmasını haince olarak görüyoruz” diye konuştu.
İmza attılar
Darbelerin, sadece iktidara değil, siyaset kurumunun bütününe yönelik olduğunu belirten Okumuş, “Devletimize, demokrasimize ve halkımıza karşı gerçekleştirilmek istenen FETÖ’cü darbe girişimini şiddetle kınıyoruz. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Millet adına başka hiçbir kurum bu iradeyi kullanamaz” ifadelerini kullandı. Açıklamanın ardından, platform üyeleri açıklamaya imzalarını attı.
Başkanlar katıldı
İzmir Şehit Aileleri Derneği’nde yapılan basın açıklamasında; İzmir Şehit Aileleri Derneği Başkanı Hatice İşbilen, Ege Bölgesi Erzurum Federasyonu Başkanı Muzaffer Okumuş, Uluslar arası Balkan Dernekleri Federasyonu Başkanı Ekrem Selimler, İzmir Mardinliler Vakfı Başkanı Rasim Karaman, İzmir Sivaslılar Vakfı Başkanı Emin Karaçuha, Ege Karadenizliler Federasyonu Başkanı Dursun Ali Özkan, Ege Bölgesi Manisalılar Federasyonu Başkanı Halit Oran, Ege Bölgesi Balkan Dernekleri Federasyonu Başkanı Vahap Savaşan, Ege Bölgesi Konyalılar Federasyonu Başkanı Mehmet Aydoğan, Bursa Güç Birliği Platformu Başkanı Ahmet Selik, Evrensel Hacı Bektaşi Veli Dernekleri Federasyonu Başkanı Ali İhsan Şahin, İzmir Güvenlik Hizmetleri Geliştirme ve Destekleme Derneği Başkanı Hikmet Ceylan, Tüm Emniyet Teşkilatı Vazife Malülleri ve Şehit Aileleri Derneği Başkanı Sedat Selim Öztürk, Türkiye Harp Malülleri Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Recep Doğru, Karşıyaka Polis Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yüksel Çelik, Bakıma Muhtaç Yaşlıları Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Hanife Doğan, Genç Balkanlar Derneği Başkanı Can Üsküp, İzmir Pomaklar Derneği Başkanı İsmail Kar, Gökyıl Spor Kulübü Başkanı İslam Yurdusever, İzmir Sancak Rumeli Derneği Başkanı Ahmet Müftüoğlu, Ege Bölgesi Ağrılılar Derneği Birliği Başkanı Paşa Çelebi, Gaziemir Balkanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Erol Kaya, Ayyıldız Spor Kulübü Başkanı Oğuz Yıldız, İzmir Trakyalılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Aktaş, İzmir Gaziemirliler Derneği Başkanı Veli Erdal Oto ve Buca Kaynaklar Çevre Güzelleştirme Derneği Başkanı Erhan Şen yer aldı.