AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, dün akşam İstanbul ve Ankara’da baş gösteren darbe girişimine yönelik bir açıklama yaptı. Gece boyunca Konak Meydanı’nı dolduran İzmirlilerle birlikte olan Başkan Delican; “Milli irade her şeyin üstündedir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti zannettikleri kadar kolay yıkılacak, savrulacak bir devlet değildir. Milletimiz ve devletimiz gücünü; devletine, demokrasiye, hukuka ve birlik ve dirliğine darbe girişimi ile uzanan kirli ve hain ellere dur diyerek ortaya koymuştur” dedi.
Türk Silahlı Kuvvetleri’nin içindeki hain, paralel azınlığın darbe girişimi, Türk milletinin ortaya koyduğu eşsiz irade ve hükümetin kararlı tutum ve çabası ile püskürtüldüğünü belirten Başkan Delican, "Devletin çeşitli kademelerine çöreklenen ve devlet içinde devlet yaratarak birlik ve bütünlüğümüzü hedef alan bu hain yapı, bir kez daha emeline ulaşamamıştır. Bundan böyle de ulaşamayacaktır. Halkın iradesi ile seçilmiş Cumhurbaşkanı’na, Başbakanı’na ve ulusal egemenliğin merkezi Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne bombalar atarak; medyayı susturmak için şiddet ruhuyla baskınlar düzenleyen ve meydanlarda milletle arbede yaşayacak boyutta canice yapılan bu girişim; tarihimizde bir ilktir. Bu teşebbüs; bizim birlik, beraberliğimiz, büyüyen ve güçlenen Türkiye hareketine kasteden bir teşebbüstür ve gerek milletin vicdanında, gerekse hukuk önünde cezası büyüktür. İnanıyoruz ki bundan sonra; çok daha elzem sonuçlar doğurması amaçlanan bu hain kalkışmanın müsebbibi olan paralel yapı, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bir hücresinde daha konuşlanamayacaktır” diye konuştu.
Delican açıklamasını şöyle sürdürdü:
"Türk Milleti’nin tarihler boyu ferdi olduğu, bugün de kendi gücü ile ayakta tuttuğu Türk Ordusu; bu virüsten kurtulacaktır. Milletimiz ve Hükümetimiz, ihanette sınır tanımayan bu virüsü her ne pahasına olursa olsun, tüm hücrelerimizden temizleyecektir. AK’la KARA’nın kati bir biçimde birbirinden ayrılma zamanı gelmiştir. Hükümetimiz ve milletimiz bu konudaki kararlılığını göstermiştir, bundan böyle de gösterecektir. Tek devlet, tek millet, tek bayrak ülkümüz, birlik ve dirlik içinde olma şiarımızla sürecek, içimizdeki ve dışımızdaki hiçbir hain kirli planını gerçekleştirecek bir zemin daha bulamayacaktır. Milletimiz, vicdanı hür olduğu kadar, vicdanındaki mahkemede bu tarihi olayları mahkûm edecek güçtedir ve devletinin, hükümetinin kalkanı olduğunu ortaya koymuştur. Emniyet güçlerimiz, büyük bir özveri ile görevini yapmıştır. Çok daha kanlı bir tabloyu göze alan bu gözü dönmüş girişim esnasında; ne yazık ki Mehmetçiğimizi de buna alet eden bu hain kalkışmada şehit düşenlerimiz ve yaralananlarımız olmuştur. Canlarını hiçe sayan şehitlerimize Allah’tan Rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum."