Konak Meydanı’nda toplanan darbe karşıtı on binlerce vatandaşa Torbalı Belediyesi tarafından gece boyunca su ve yiyecek dağıtıldı.
Torbalı Belediyesi İzmir’in Konak Meydanı’nda demokrasi nöbeti tutan on binlerce vatandaşa destek olmak amacıyla su ve yiyecek dağıttı. Belediye tarafından Konak Meydanı boyunca kurulan dayanışma stantlarında her gece binlerce kişiye su, yiyecek ve sabah saatlerine ise taze simit ile kahvaltılık dağılıyor. 25 bin kişiye yetecek miktarda hazırlanan içecek ve yiyecekler demokrasi nöbeti tutan vatandaşların da yoğun ilgisine neden oluyor.
Milletin darbecilere karşı gerçek bir tarih yazdığını belirten Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, “Demokrasiye ve milli iradeye yapılan hain bir saldırıyla ülkemizi kaosa sürüklemeye çalıştılar. Bu alçakça darbe girişimi Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ve hükümetimizin dik duruşu, muhalefet partilerimizin desteği, milletimizin demokrasiye olan sarsılmaz inancı ve ölümüne sahiplenilmesiyle püskürtülmüştür” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın meydanların boşaltılmaması yönünde kesin açıklamaları olduğunu kaydeden Başkan Görmez, “Ülke, demokrasi, cumhuriyet, memleket sevdalısı on binlerce İzmirli her gece Konak Meydanı’nda demokrasi nöbeti tutuyor. Bu büyük, onurlu, cesur, tarihsel duruşun, sahiplenmenin, mücadelenin yanında sıcak bir simitle, soğuk bir suyla, gıda malzemeleriyle küçük bir destek sağlıyoruz. Şehitlerimize rahmet, yaralılara şifa diliyoruz” şeklinde konuştu.