Türkiye’de bir ilk olan Menderes Belediyesi Deniz Zabıtası’nın ayda iki kez gerçekleştirdiği deniz temizliğine Özdere Çevre Güzelleştirme ve Dayanışma Derneği de katılım sağladı.
Türkiye’de bir ilk olan Menderes Belediyesi Deniz Zabıtası, ayda iki kez deniz temizliği gerçekleştiriyor. 43 kilometrelik sahil şeridinin tamamında gerçekleştirilen çalışma kapsamında kıyıdan akıntıyla gelen ve gemilerden atılan katı atıklar denizden toplanıyor. Gün boyu süren temizlik işleminin ardından toplanan atıklar geri dönüşüm kutularına gönderilerek, geri dönüşüme kazandırılıyor. Rutin olarak gerçekleşen deniz temizliğine çeşitli sivil toplum kuruluşları da katılarak destekte bulunuyor. Son uygulamaya Özdere Çevre Güzelleştirme ve Dayanışma Derneği de katılım sağladı. Derneğe iletilen şikayetler de dikkate alınarak dernek mensupları ile birlikte yerinde tespitler yapıldı ve toplama işlemi gerçekleştirildi.
“Çalışmalarımız sürecek”
Deniz temizliğiyle ilgili konuşan Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, “Vatandaşımız için her şeyin en iyisini düşünüyoruz. Daha sağlıklı bir deniz suyu için deniz zabıtamız ile düzenli olarak temizlik yapıyoruz. Ekiplerimiz 43 kilometrelik sahil şeridimizde denizimizi açıklara kadar gezerek gerek kıyıdan akıntılarla gelen atıkları, gerekse gemilerden atılan katı atıkları tespit ediyor ve temizleme işlemini gerçekleştiriyor. Toplanan atıklar hali hazırda hizmetini sunduğumuz geri dönüşüm kutularımıza gönderiliyor ve böylece geri dönüşüme kazandırılmış oluyor. 15 günde bir gerçekleştirdiğimiz çalışma ile denizlerimizin temizliğine önem gösteriyoruz” dedi.