Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) rektör adayı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Dumlu, 12 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilecek seçim sonrası rektör olması halinde bir çok alanda seferberlik ilan ederek, ulusal ve uluslararası saygınlığı olan bir üniversite oluşturacağını ifade etti.
Dokuz Eylül Üniversitesi’nin şuan ulusal ve ulusalarası düzeyde hakettiği konumda olmadığını savunan Dumlu, ’’Öncelikli amacımız üniversitemizin eski verimli ve üst düzeylerde olma yerini öncelikle kazandırmak ve sonra da gerek ülke içerisinde gerekse yurt dışındaki üniversiteler arasında saygın bir yere sahip olması için araştırmada, ilimde, eğitimde ve hizmette hak ettiğimiz bir düzeye getirmektir. Bunun yolu da adeta bir seferberlik ilan ederek ulusal ve uluslararası saygınlığı olan bir üniversite oluşturma yolunda bütün çabamızla ve imkânlarımızla canla başla çalışmak, çalışmak ve yine çalışmaktan geçmektedir’’ dedi.
KÜTÜPHANELER 24 SAAT AÇIK OLACAK
Dokuz Eylül Üniversite’nde çok farklı bir çalışma ortamına öncelik tanıyacağını ifade eden Dumlu şunları söyledi:
"Dünya liglerinde üst sıralarda yer alabilen bir üniversite olmak asla bir ütopya değildir. Çalışınca üstesinden gelinmeyecek hiç bir konu yoktur. Gidip özellikle gördüğüm Amerika ve Avrupa ülkelerinde, öğrencilerin ve hocaların kütüphaneleri adeta işgal edercesine doldurdukları ve harıl harıl çalıştıklarını insan görünce bunların herhalde bir sonuç verdiğini tahmin etmek zor olmasa gerek. Ama bizim üniversitemizde kütüphanelerimiz hem yetersiz hem de genellikle sınav dönemlerinde dolup taşmaktadır. Bunun yılın her gününe yayabilirsek zannediyorum çok kısa bir süre içerisinde kendisini derhal hissettirecek ve iyi bir netice alma yolunda epey bir mesafe kaydedeceğiz. Bunun için öğrenci ve öğretim elemanlarımıza hatta idari personelimize şu müjdeyi vermek istiyorum. Kütüphanelerimizi 24 saat açık tutacak ve çalışma ortamları hazırlayacağız. İşte böylece bütün branşlarda üniversitemizden yetişen elemanlar ümit ediyorum en kısa zamanda milletinin ve bütün insanlığın hizmetinde, dünyanın en zor problemlerini çözmeye talip, toplumu önceleyen, hayata değer katan; iş yaşamına yakın; geleceğin yeni fikirlerini geliştirecek liderlerini yetiştiren bir üniversite oluruz.’’
ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZLERİ İŞLERLİK KAZANACAK
Araştırma ve Uygulama Merkezleri konusunda verimli bir çalışma metoduyla hareket edeceğini söyleyen Dumlu, üniversite bünyesinde yer alan 56 Uygulama ve Araştırma Merkezi’ne işlerlik kazandıracağını dile getirdi. İşlevsel enstitüler de kurabileceği mesajını veren Dumlu, “Örneğin teknoloji geliştirme bölgelerimizde İlaç ve Eczacılık Araştırma Enstitüsü, Çevre ve Su Kaynaklarını İnceleme ve Araştırma Enstitüsü, Gıda Araştırmaları Enstitüsü, Enerji Politikaları Araştırma Enstitüsü, Orta Doğu Araştırma Enstitüsü, (Burada özellikle "arabuluculuk" konusunda çalışmalara ağırlık verilecek ve bu konudaki çalışmalar ve çalışanlar mutlaka desteklenecektir.), Avrupa Çalışmaları Enstitüsü ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın ihtiyaç duyduğu meslek elamanlarını yetiştirmek üzere Sosyal Hizmet Bölümü ve Sosyal Hizmetler Enstitü’sü mutlaka kurularak buralarda Yüksek Lisans ve ileride de doktora programları açılacaktır” diye konuştu.