İzmir’in Bergama ilçesinde yeni açılan Bergama Kültür Merkezinde (BerKM) konser veren dünyaca ünlü gitaristler, Bergamalı engelli vatandaşlar ile bir araya geldi.
Uluslararası sanatçılar Vietnamlı Thu Le, İspanyol Davinia Ballesteros, Arjantinli Mirta Alvarez Bergama’da verdikleri konserden sonra sosyal sorumluluk projesine imza atarak Bergama Belediyesi Rahmi Yeşilsoy Engelli Merkezini ziyaret etti. Rahmi Yeşilsoy Engelli Merkezinde eğitim gören engelli vatandaşlarla bir araya gelen sanatçılar, burada mini bir dinleti sundu. Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç’in de izlediği dinleti sonrası ünlü gitaristlere birde sürpriz yapıldı. Buradaki engelli kursiyerler kendi elleri ile keçeden yaptıkları bebekleri ünlü gitaristlere hediye etti. Grup adına çok duygulandıklarını belirten Arjantinli Mirta Alvarez, "Bergama’da olmaktan gerçekten büyük mutluluk duyduğumuzu belirtmek istiyorum. Müziğimizi engelli kardeşlerimizle de paylaşmaktan ayrıca mutlu olduk; çünkü onların hayatımızda çok özel yerleri var. Müzik engel tanımayan olağanüstü bir araç. Hediyeleri evimizin en güzel yerinde saklayacağız. Gerçekten çok mutlu olduk. Çok duygulandık. Bergama’yı, Bergamalıları çok sevdik” dedi. Daha sonra engelliler ile hatıra fotoğrafı çektiren ünlü gitaristler, burada yapılan çalışmalar hakkında bilgi de aldılar.
Ünlü gitaristler, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç’i de makamında ziyaret etti. Ziyarette Bergama’yı ve Bergama insanını çok sevdiklerini dile getiren gitaristler, Bergama’nın UNESCO’nun 999. Dünya Mirası olması nedeniyle Gönenç’i kutladı.