EDAK Ecza Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Eczacı Sarp Yaklav, eczanelerin gelecekte karşılaşacakları sorunlara çözüm üretecek, iş yapma biçimlerine destek olan bir yapı üzerinde çalıştıklarını ifade etti.
37. yılını kutlayan İzmir Eczacılar Üretim Temin ve Dağıtım Kooperatifi (EDAK)’nin Yönetim Kurulu Başkanı Eczacı Sarp Yaklav, EDAK’ın eczanelerin geleceği noktasında ve piyasanın bir aktörü olarak her zaman masada olması gereken bir yapı olduğunu söyledi. Yaklav, eczacıların gelecekte karşılaştıkları sorunların çözümleri için bir proje üzerinde çalıştıklarını ifade ederek, "Kurumumuz eczacıların geleceğini planlayan, daha güzel günler için eczacılarımıza vizyon açabilen bir kurumdur. Eczacıların işlerini kolaylaştırıcı, gelecek süreçlerde karşılaşabilecekleri sorunlara çözüm üretecek, onlara iş yapma biçimlerinde her zaman destek olacak bir yapı üzerinde çalışmalarımız sürüyor. EDAK bugünden yarına eczaneleri gelecek nesillere taşımak için önemli bir görev ve misyon üstlenmiştir. EDAK yapar, sonra söyler" dedi.
Yönetim ve çalışanlar olarak çok yoğun bir tempo içerisinde olduklarını dile getiren Yaklav, temin ve tevzi ile bilişim yönetimi güncelleme konularındaki çalışmalarının da hızla sürdüğünü, en kısa sürede tamamlanacağını kaydetti. ’Eczacılarımız bizi takip etsin’ diyen Yaklav, "Türkiye’de bir kuruluşun 37. yıla girmesi kolay değildir. Bu başarıda eczacılarımızın da çalışanlarımızın da büyük bir emeği ve payı var" diye konuştu.
EDAK hakkında
İzmir Eczacılar Üretim Temin ve Dağıtım Kooperatifi (EDAK Ecza Kooperatifi) 1979 yılında İzmir’de kuruldu. Bugün Ege, Akdeniz, Karadeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki 29 il ve 383 ilçeye 18 şube, 4 bin 649 ortak eczacısı ve 700 çalışanıyla hizmet veren EDAK, Türkiye’nin en büyük ecza kooperatiflerinden biri olarak öne çıkıyor. Gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projeleri ile Türkiye’de Çevre Beratı’na sahip olan 17. Kurum olan EDAK, ayrıca Küresel İlkeler Sözleşmesi’ni (KİS) dünyada imzalayan sayılı kurumlar arasında yer alıyor.