Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) 24. kuruluş yıl dönümü kutladı. EGSD Yönetim Kurulu Başkanı Mukadder Özden, İzmir’de 24 yıl önce bir grup giyim sanayicisinin bir araya gelerek kurduğu EGSD’nin sektörüne bundan sonra da hizmet etmeye ve öncü olmaya devam edeceğini söyledi.
İzmir’de yaklaşık çeyrek asır önce Ege Bölgesinde faaliyet gösteren tekstilcileri aynı çatı altında toplayan EGSD’nin 24’üncü kuruluş yıl dönümü kutlandı. Geceye İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Milletvekili Necip Kalkan, Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Emre Kızılgüneşler ile sektörün önde gelen isimleri katıldı.
“Organizasyonlar sektöre güven verdi”
EGSD’nin kuruluşundan bu yana Türkiye ve dünya gündeminde ses getiren IF Wedding Fashion İzmir, Alaçatı Millfest, Ekoloji İzmir Fuarı ve Ege Tekstil ve Konfeksiyon Tedarikçileri Buluşması gibi organizasyonları harekete geçirdiğini ifade eden Başkan Mukadder Özden, bu çalışmaların tekstil sektörünün kendi içerisindeki dinamikleri harekete geçirerek piyasalara güven getirdiğini vurguladı.
“Zamanın ilerisinde ve yenilikçi”
IF Wedding Fashion İzmir bünyesinde gerçekleştirilen Gelinlik Tasarım Yarışmasının, katma değeri en yüksek tasarım ürünü olan gelinlik sektörüne yeni ve genç yetenekleri piyasaya kazandırılmasına vesile olduğunu altını çizen Özden, “EGSD, kuruluş amaçlarından birisi olan ‘zamanın ilerisinde’ ve ‘yenilikçi’ anlayışını meydana getireceği projelerle sürdürmeye devam edecek. Tekstil sektörü Türkiye’nin ihracatında otomotivden sonra en büyük paya sahip. Ege Bölgesi ise bu payın yarısından fazlasını oluşturuyor. Önümüzdeki yıllarda da EGSD tekstilcilerimizin sesi ve bayraktarı olmaya devam edecek” diye konuştu.
Pasta kesildi
Sektör mensupları ile ailelerinin katıldığı gecede Sunshine Band ve Muhittin Yıldız orkestrası birbirinden güzel yerli ve yabancı şarkıyı seslendirdi. Gecede ayrıca 24. yıl pastasını EGSD Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte geçmiş dönem başkanları kesti. Dernek üyeliğinde 20. yılını dolduran İsmail Şimşek’e de plaketini İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile İzmir Milletvekili Necip Kalkan takdim etti.