Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) tarafından bu yıl 3. kez gerçekleştirilen Ege Tekstil ve Konfeksiyon Tedarikçileri Buluşması 11 Mayıs 2016 tarihinde Hilton Oteli’nde yapılacak.
Bu yıl üçüncüsü yapılacak olan Ege Tekstil ve Konfeksiyon Tedarikçileri Buluşması öncesi basın toplantısı düzenleyen EGSD Yönetim Kurulu Başkanı Mukadder Özden, hazır giyim sektöründe faaliyet gösteren üretici ve tedarikçilerin bir araya getirildiği buluşmanın bu yıl da katılımcılara büyük fayda sağlayacağını söyledi.
Bu sene 35 firmanın katıldığı etkinliğe Enriko Aliberti firmasının ana sponsor olduğunu dile getiren Özden, “İhracatı yüzde 5 arttırarak sektörde faaliyetlerimize devam ediyoruz. Teknolojik olarak sürekli atak halindeyiz. Katılan firmalar son teknoloji ile üretim gerçekleştiriyor. Sektörde rekabet etmemizi ve iyi olmamızı sağlayan bu dinamik yapımız. Etkinliğe gelecek firmalar gerçekten çok güzel ürünler sunacaklar. Etkinlik süresince işletmesini büyüten firmalar var aramızda. Amacımız bu etkinliğin ileride bir fuar haline gelmesidir. İzmir’in bu tarz fuarlara ihtiyacı var” diye konuştu.
"DİNAMİK BİR YAPIYA SAHİBİZ"
Tekstil sektörünün oldukça dinamik bir yapıya sahip olduğunu ifade eden EGSD Tedarikçiler Komitesi Başkanı Fatih Güven de “Böyle dinamik bir sektöre uyum sağlamak için yeni kumaşlar, yeni aksesuarlar ve yeni renkler ile vitrine çıkacağız. Teknolojiyi ne kadar iyi kullandığımıza dair örnekleri sunma olanağı buluyoruz. Artık 3 boyutlu nakış işlemini de rahatça gerçekleştirebiliyoruz” diyerek sektörel alanda büyüme odaklı çalışmaya devam edeceklerini dile getirdi.
KİMLER KATILIYOR ?
Akbarkod Etiket, Astaş Makine, Aykaya Plastik Ambalaj, Batı Basma, Baydaş Matbaa /İsmail Baydaş, Belta Tekstil, Derin Kumaş , Ekoten Tekstil, Emr Fermuar, Enfotek End.Bil.Tek., Fateks Kumaş, Feda Tekstil, Giltaş Genel Paz., İ.Ö.S İzmir Örme Tekstil, İzmir Brode Tekstil, Linset Tekstil, Luz Teksti, Enriko Alibertı Büro Araçları, Mu Tekstil, Nd Tekstil, Onur Kapitone, Örünler Tekstil, Nedim Örün Özgün Boya, Permess Tela Internatıonal /Hollanda, Pir Nakış, Polytropon Bilişim Hizmetler, Roseteks Brode Tekstil, Santeks Konfeksiyon, Şimşek Makine, Tetaş, Tunaboylu Tekstil, Yağlıca Tekstil, Yeniçeri Tekstil, Yonca Fermuar.