İzmir Sağlık Sen 2 No’lu Şube Başkanı Ekrem Özdemir, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı yayınlayarak, "Cumhuriyet, her şeyini kaybetmiş olan bir milletin ulusal bağımsızlığını kazanabilmek için giriştiği milli mücadelenin sonucunda elde ettiği büyük bir zaferin sonucudur" dedi.
İzmir Sağlık Sen 2 No’lu Şube Başkanı Ekrem Özdemir, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı yayınlayarak birlik ve beraberlik mesajı verdi. "Cumhuriyet, milletimizin tarihindeki en önemli gurur tablolarından biridir" diyen Özdemir, mesajında şu ifadelere yer verdi:
"Cumhuriyet, işgalin, yokluğun, yıkılmışlığın ardından yok olmak üzereyken aziz milletimizin köklerinden aldığı güç ve inançla yeniden filizlenmesinin, serpilip ulu bir çınar olmasının başlangıcı olmuştur. Cumhuriyet’in ardından, milli marşımızı kaleme alan Mehmet Akif Ersoy, ‘Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın’ demiştir. Ancak, milletimiz 93 yıl sonra, vatanını, bağımsızlık ve özgürlüğünü, demokrasisini, iradesi ve iradesinin temsilcisi sivil idareyi tekrar savunmak zorunda kalmış, bu uğurda şehit ve gaziler vermiştir. Cumhuriyet ve demokrasisinin sekteye uğramadan devam etmesini sağlayan milletimiz, Asım’ın Nesli olduğunu, Çanakkale’yi geçilmez yapanların torunu olduğunu, kadim medeniyet değerlerinin mirasçısı olduğunu bir kez daha göstermiştir. Bu ülke için, demokrasimiz, özgürlüklerimiz, birlik ve beraberliğimiz için geçmişte ve günümüzde başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere şehit olarak canlarını seve seve fedan eden bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Bu vesileyle, başta sağlık ve sosyal hizmet çalışanları olmak üzere, bütün kamu görevlilerinin ve milletimizin Cumhuriyet Bayramı’nı tebrik ediyoruz."