Çocukların suça bulaşmalarını engellemek ve onların hayatta mutlu olmalarını sağlamak için İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde görevli uzmanlar, liseli gençleri bilgilendirdi.
İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri kapsamında geliştirilen “Mutlu Bakış Projesi” Foça İlçe Emniyet Müdürlüğü desteğiyle liseli gençlere anlatıldı. Foça ve Yeni Foça’da Belediye Kültür Merkezi salonlarında gerçekleştirilen ve öğrenciler ile öğretmenlerin katıldığı konferansta, gençler 6 konu başlıklı ’doğru bilgi’, ’gerçek arkadaş edinme’, ’güçlü iletişim’, ’ön yargılar’, ’kendini tanıma’ ve ’yaşam’ gibi konularda örneklemelerle sunum yaptı. Proje konusunda video sunumları, slayt gösterimi ile bilgilendirilen gençler sunum sonrasında yapılan gösteri ve çeşitli oyunlarla da eğlenceli dakikalar da yaşadı.
Çocukların suça bulaşmalarını engellemek ve onların hayatta mutlu olmalarını sağlamak için lise öğrencilerine verilen eğitimde,İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde görevli uzmanlar tarafından, içinde ‘terör’ kelimesinin hiç geçmediği eğitici bilgiler verildi. Uzmanlar amacın gençlerin suç örgütlerine karşı yanlış bilgilenmemelerini, doğru bilgiyi öğrenerek, doğru arkadaşlıklar edinmelerini sağlamaları olduğunu ifade etti.