Selçuk Belediyesi’nin bu yıl üçüncüsünü düzenlediği Engelsiz Kamp hazırlıkları tamamlandı. İlçedeki engelli vatandaşlar Pamucak’ta kurulan kampa yerleşmeye başladı. Kampın ilk gününde İzmir Büyükşehir Belediyesi Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü İzcilik Birimi tarafından engelli bireylere eğitim verildi.
Her yıl engelli vatandaşları aileleri ile birlikte Pamucak Sosyal Tesisleri’nde bir araya getirerek onların sosyalleşmelerini sağlayan ve bu konuda engelli vatandaşların her türlü ihtiyaçlarını karşılayan Selçuk Belediyesi, bu yıl Engelsiz Kamp etkinliğini İzmir Büyükşehir Belediyesi katkılarıyla daha da kapsamlı hale getirdi. 28 Ağustos Pazar gününe kadar aileleri ile birlikte kamp yapacak olan engelli vatandaşlar, bir hafta süresinde izcilik eğitiminden kamp ateşi etkinliğine, drama çalışmasından barbekü partisine kadar doyasıya eğlenmenin tadına varacak.
Hem eğitim hem eğlence
Eğitim, spor, kültür etkinliklerini Pamucak sahilinin doyumsuz ortamında yaşayacak olan engelli vatandaşlara ilk kamp gününde İzmir Büyükşehir Belediyesi Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü İzcilik Birimi tarafından eğitim verildi. Kendilerine bu imkanı sunan ve her konuda engelli vatandaşların yanında olduğunu hissettiren Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı’ya teşekkür ettiğini belirten Selçuk Engellilerini Destekleme Derneği (SELENDER) Başkanı Esat Küçükzeybek, ayrıca bu yılki kampa destek veren İzmir Büyükşehir Belediyesi Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü ile Selçuk Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü çalışanlarına teşekkür etti.
“Ayrı bir heyecan”
SELENDER olarak Selçuk Belediyesi’nden bu tür etkinlikleri talep ettiklerini belirten Küçükzeybek, bu kapsamda bu yıl üçüncüsünün düzenlendiği Engelsiz Kamp etkinliğinde engelli vatandaşların aileleri ile birlikte oldukça güzel zaman geçirdiklerini kaydetti. Bir hafta süresince Selçuk Belediyesi Pamucak Sosyal Tesisleri’nde devam edecek olan kampta izcilik eğitimi ve Kamp ateşi başta olmak üzere birçok eğitim çalışmalarının yapılacak olmasının bu yıl ayrı bir heyecan taşıdığına dikkat çeken SELENDER Başkanı Esat Küçükzeybek, gelecek yıl yine aynı heyecan ile Engelsiz Kamp etkinliklerinin devam etmesini arzuladıklarını belirtti.