İzmir’in Torbalı ilçesinin sağlık, eğitim, ulaşım, tarım, turizm, şehircilik, çevre başta olmak üzere farklı sorunlarının ele alındığı kent konseyi genel kurulunda konuşan Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, Türkiye’nin en büyük çevre yatırımı ve rekreasyon alanı projelerinden biri olan Fetrek Çayında çalışmaların hızla devam ettiğini söyledi.
Torbalı Kent Konseyi genel kurul toplantısı yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Toplantıda, ilçenin sağlık, eğitim, ulaşım, tarım, turizm, şehircilik alanındaki sorunları geniş kapsamlı olarak ele alındı. Burada bir konuşma yapan Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, Türkiye’nin en büyük çevre yatırımı ve rekreasyon alanı projelerinden biri olan Fetrek Çayındaki çalışmalar hakkında bilgi verdi.
"100 YILLIK TEMİZLİK YAPILDI"
Çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini ifade eden Görmez, kısa sürede dere yatağında 100 yıllık temizlik yapıldığını söyledi. Görmez, "Havayı, suyu, toprağı, çevreyi, tarımı beş önemli değeri bir arada toplayan ve onları korumaya odaklı geliştirilen Türkiye’nin en büyün rekreasyon alanı projelerinden biri Torbalı’da başarıyla uygulanıyor. Bir yıllık sürede yaklaşık 22 kilometrelik dere yatağı toplamda 44 kilometreyi bulan kıyı, yatak, zemini temizlendi. Küçük Menderes Havzasına, toprağına hayat veren bu çay bir enkaza dönüşmüştü. Artık yok olmak üzereydi. Havzanın yaşam kaynağı değil, sanayi attıklarının depolama alanı olmuştu. Fetrek’in yok olması, gelecek kuşaklara bırakacağımız suyun,toprağın, havanın yok olmasıydı. Bize ’bu enkazı kaldırmaya devletin bütçesi yetmez’ diyorlardı. İlk dozerler girdiğinde, ’seçim yatırımı yapılıyor’ yorumunda bulunuyorlardı. Aradan bir yıl geçmeden 100’ün üzerinde iş makinesiyle, tam bir seferberlik başlatıldı. Ve Allah’a şükür Fetrek’te 100 yıllık temizlik yapıldı. Şimdi sıra ikinci etap olan dere yatağının düzenlenmesine geldi. Burada bütün İzmir’in Ege’nin en büyük rekreasyon alanı projelerinden biri adım adım hayata geçirilecek. Kararlı bir şekilde bu hizmeti başaracağımıza inanıyoruz" dedi.
Genel kurul toplantısına ayrıca, Torbalı İlçe Kaymakamı Aydın Memük, Ziraat Odası Başkanı Yılmaz Girgin, Şoförler Odası Başkanı Cıva İsmail Akman, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Halil Gülcü, Torbalı Kent Konseyi Başkanı Cafer Tosun, Torbalı Kent Konseyi Genel Sekreteri Yüksel Ayata, Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Ruhi Gülercen, Gençlik Meclisi Başkanı Aslan SEZGİN, kadın meclisi başkanı adına Kadın Meclisi Sekreteri Seval Gedik, Çocuk Meclisi Başkanı Egemen Karakuş, muhtarlar ve kent konseyi üyeleri katıldı.