Ilıpınar Reha Midilli Özel Eğitim Uygulama ve İş Okulu, Erasmus Plus eğitim projesiyle Polonya’nın Krapkowice kasabasındaki özel eğitim okulunda gözlem yaptı.
Ilıpınar Reha Midilli Özel Eğitim Uygulama ve İş Okulu Müdürü Mürsel Varan ve Müdür Yardımcısı Gülden Şimşek, Erasmus Plus eğitim projesiyle Polonya’nın Krapkowice kasabasındaki özel eğitim okulunda eğitim gözlemi yaptı. Türkiye Ulusal Ajansının finanse ettiği "Benim Hikayem Gerçek Hikayem" isimli özel eğitim projesi çerçevesinde toplantıya katılan Varan ve Şimşek, Avrupa’nın bir çok ülkesinden gelen özel eğitim öğretmenleriyle görüşerek fikir alışverişinde bulundu. Varan, özel eğitimin Türkiye’de giderek öneminin arttığını ve okul olarak yürüttükleri projenin okul için büyük bir kazanım olduğunu belirtti. Varan, projenin öğretmenlerin mesleki gelişimine katkı sunacağını kaydederek Türkiye’deki engellilere tanınan haklar ve Türkiye’deki özel eğitimin durumu hakkında Avrupalı proje ortağı öğretmenlere bilgilendirme yaptıklarını söyledi.
Türkiye Ulusal Ajansı tarafından finanse edilen Benim Hikayem Gerçek Hikayem Erasmus Plus projesi 2018 yılı sonuna kadar 3 yıl süresinde tamamlanacak. Proje kapsamında Letonya’nın Riga kentinde yapılacak bir sonraki toplantıda öğrencilerle okullarda yapılacak akademik çalışmalar, workshoplar ve faaliyetler ele alınacak. Bu doğrultuda diğer proje ortağı ülkelere farklı tarihlerde okul ziyareti gerçekleştirilecek.