Foça’da, 15 Temmuz darbe girişimine tepki olarak Cumhuriyet, Birlik ve Beraberlik Yürüyüşü yapıldı. Yürüyüşe 5 bine yakın vatandaş katıldı.
Foça Kaymakamlığı ve Foça Belediyesi’nin öncülüğünde düzenlenen Cumhuriyet, Birlik ve Beraberlik Yürüyüşü’ne halkın katılımı yoğun olurken, evlerinde oturan vatandaşlar ve denizcilerden de büyük destek geldi. Yürüyüşe Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Öztürk, AK Parti İlçe Başkanı Kadir Özgirgin, CHP Foça İlçe Başkanı Günal Biçer, CHP ve MHP’li belediye meclis üyeleri, bazı STK’ların başkan ve üyeleri ile her yaştan vatandaş katıldı.
"İnadına cumhuriyet inadına demokrasi”
Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ yaptığı konuşmada, "İnadına cumhuriyet inadına demokrasi” dediğini, bunu da Foça’da canlı olarak yaşadıklarını söyledi. Demirağ, “Ulu Önder Atatürk Türkiye Cumhuriyeti’ni halkımızla birlikte kurdu. Onun mirası burada. Onu gelecek nesillere aynı şekilde teslim etmek bizim görevimiz ve boynumuzun borcu. Çok güzel bir ülkede yaşıyoruz. Bu yaşamı niçin birlik beraberlik, barış içinde sürdürmeyelim. Bu meydan Demokrasi Meydanı. İşte bu meydanda her görüşün sahipleriyle hep birlikte zeybek oynuyoruz" dedi.
AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli de, “Tabii ki final yarın. Yarın bunu taçlandırıyoruz. İstanbul’da milyonlar, İzmir’de binler milli iradenin, demokrasinin yanında olacak. İzmir’de yarın saat 17.00’de Konak Meydanı’nda Saat Kulesi’nin önünde tüm İzmirlileri buluşmaya, demokrasi şenliklerini taçlandırmaya çağırıyorum. Finali İstanbul’la, Ankara’yla, 81 ilin tamamıyla birlikte eş zamanlı olarak yapmaya bütün siyasi partilerimizi, her görüşten tüm vatandaşlarımızı çağırıyorum. Bu vesileyle onlara teşekkür ediyorum. Sağ olsunlar, var olsunlar" diye konuştu.
Demokrasi Meydanı’nda birlikte oynanan zeybeğin ardından yürüyüş ve etkinlik programı sona erdi.