Foça’yı Güzelleştirme ve Geliştirme Derneği tarafından gerçekleştirilen Geleneksel Uçurtma Şenliği’nde, uçurtmalar gökyüzüne salındı, çocuklar aileleriyle piknik keyfi yaptı.
Her yılın mayıs ayında, Foça’yı Güzelleştirme ve Geliştirme Derneği tarafından gerçekleştirilen Geleneksel Uçurtma Şenliği’nin bu yıl 4.’sü düzenlendi. İngiliz Burnu mevkiinde gerçekleşen şenliğe; dernek üyeleri, çocuklar ve aileleri katıldı. Bulutlu ve az rüzgârlı bir hava durumu olmasına aldırmayan katılımcılar, uçurtmalarını havalandırmanın, piknik yapmanın ve bir arada olmanın mutluluğunu yaşadı.
“FOÇA’YI ÇOK SEVİYORUZ”
Dün 16.00-18.00 saatleri arasında yapılan şenliğe katılanlar, imece usulü hazırladıkları yiyeceklerle piknik yaptı. Uçurtma şenliğini düzenlemekteki amaçlarının, Foça’nın doğal güzellikleri içerisinde, birlikte vakit geçirmek ve özellikle çocukların hoş vakit geçirmelerini sağlamak olduğunu belirten Foça’yı Güzelleştirme ve Geliştirme Derneği Başkanı Selma Sabancı, “Biz Foça’yı çok seviyoruz. Foçalıların ve Foça severlerin çevreyi temiz tutmasını istiyoruz. Etkinliğimize destek veren ailelerimize ve çocuklarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.
Şenliğe katılan tüm çocuklara, Foça’yı Güzelleştirme ve Geliştirme Derneği tişörtü hediye edildi. Katılımcılar, günün anısına fotoğraf çektirirken, “Foça’yı seviyoruz, temiz tutuyoruz” mesajı verdi.