İzmir geneline enerji dağıtımı yapan bir şirketin, yaklaşık 40 bin abonesi olan Foça ilçesindeki şubesini kapatarak Aliağa ilçesinde yönlendirmesi tartışmalara neden oldu.
İzmir genelinde faaliyet gösteren ve enerji dağıtımı yapan Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş., iddialara göre yaklaşık 40 bin abonesi olan Foça ilçesindeki şubesini kapattı. Foça ilçesindeki müşterilerde, kapatmanın ardından abonelik başvuruları ve farklı işlemler için kilometrelerde uzaklıktaki Aliağa ilçesine yönlendirmeye başlandı. Bu durum ilçedeki vatandaşların tepkisine yol açtı. Sadece fatura tahsilatı yapabildiklerini ifade eden vatandaşlar, şirketin binası önünde bir araya gelerek durumu protesto etti.
40 KİLOMETRE UZAKLIKTAKİ ALİAĞA’YA GİDECEKLER
İmza kampanyası toplayan vatandaşlar, mağdur olduklarını ve şubenin geri açılmasını talep etti. Vatandaşlar adına açıklama yapan Atatürk Mahallesi Muhtarı Kadri Mutlu, Foça’daki 40 bin abonenin mağdur edildiğini, en ufak işlemler için iki vasıta değiştirerek 40 kilometre uzaklıktaki Aliağa’ya gitmeleri gerektiğini söyledi. Mutlu, "Köyleri ile birlikte hizmet veren kuruluş kapandı mağduruz imza topladık geri açılmasını istiyoruz" dedi. Foça AK Parti İlçe Başkanı Avukat Kadir Özgirgin de, kapatmaya ilişkin, "Kapatma özel sektöre ait bir tesis olduğu için devletimizin tasarrufu altında değil buna rağmen Foçalı vatandaşlarımızın mağduriyetini önlemek için her türlü girişimde bulunduk. Girişimlerimize şube açılana kadar devam edeceğiz" dedi.