Foça Belediyesi tarafından çeşitli branşlarda düzenlenen yaz spor okulları dün itibariyle faaliyetlerine başladı. Foçalı çocuklar ve tatilcilerin çocuklarının yoğun ilgi gösterdiği okullarda parola ’önce iyi birey-iyi insan sonra iyi sporcu yetiştirmek’ olarak belirlendi.
Foça Belediyesi tarafından çeşitli branşlarda düzenlenen yaz spor okulları başladı. Yaz okullarına Foçalı çocuklar ve tatilcilerin çocukları büyük ilgi gösterdi.
Alkışlarla ödüllendirildiler
Güven Beyit’in genel koordinatörlüğünde Engin Kale, Murat Doğanhan, Şencan Bayır, Erol Çetin ve Serkan Tanrıseven’in eğitmenlik yaptığı futbol branşında ilk çalışmaya 50 çocuk katıldı. 2006-2010 yılları arasında doğanlar yaş gruplarına ayrıldı. Tribünlerde ailelerin de heyecanla izlediği miniklerle ilk çalışma eğlenceli sportif hareketlerle tanışma ve yakınlaşma amaçlı olarak yapıldı. Çocuklar yaptıkları başarılı hareketler sonrası alkışlarla ödüllendirildi.
Ailelere seslendi
Saha ve her türlü malzeme temininin Foça Belediyesi tarafından karşılandığı yaz okullarına bölgede yaşayan ve yaz döneminde bulunan tüm çocukları beklediklerini belirten Murat Doğanhan yalnızca temel sportif bilgiler değil çocukların kişiliğinin oluşmasına katkı yapacak çalışmalar da yaptıklarını söyledi. Doğanhan, “Temel eğitimleri vermekle beraber, sporun verdiği disiplini kazandırmak, önce iyi bir birey olmayı, arkadaşına, büyüğüne saygılı, paylaşmayı, birlikte iş yapabilmeyi, yenmeyi, yenilgiyi hazmedebilmeyi öğretmek istiyoruz. Bunları iki ay sürecek çalışmalarımızda peyderper çocuklarımıza kazandırmaya çalışacağız. Aralarında yatkın ve başarılı olacağına inandıklarımızı Foça Belediyespor alt yapısına ve tatil için gelenlerin gittikleri yerlerde devam edebilecekleri kulüplere yönlendireceğiz. Ailelere tekrar sesleniyoruz. Çocuklarınızın boş zamanlarını eğlenceli bir şekilde değerlendirecek, kişiliklerinin oluşmasına katkı yapacak, yaptığı sporla hem kendisine hem çevresine yararlı olacak nesiller için okullarımıza daha çok çocuğumuzu bekliyoruz” dedi.