5 ülke ve Sinop ile Siirt-Kurtalan’dan 150 konuk çocuğun katıldığı 19. Gaziemir Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği, Kolpa konseriyle başlıyor.
Bu yıl 21-30 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek 19. Gaziemir Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği, Kolpa konseriyle başlıyor. Gaziemir ile özdeşleşen şenliğe bu yıl Azerbaycan, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Makedonya ve Romanya ile ülkemizden Sinop ile Siirt-Kurtalan’dan çocuklar katılıyor.
Kolpa konseriyle başlayacak şenlikte 24 Nisan’da Pepee Çocuk Şarkıları, 25 Nisan’da Gaziemir Belediyesi Popüler Müzik Korosu, 27 Nisan’da Gaziemir Belediyesi Gençlik Orkestrası, 28 Nisan’da Yeni Türkü, 29 Nisan’da Dünya Dans Günü Özel Gösterisi, 30 Nisan Dj Ege Güner ve Grup Tapınak sahne alacak.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ise şenliğe misafir olan yabancı çocukların katılacağı kortej yürüyüşü ve halk dansları gösterileriyle kutlanacak. Karnaval havasındaki kortej yürüyüşüyle başlayacak 23 Nisan coşkusu, şenliğe katılan çocukların yöresel kıyafetleriyle sahneye çıkarak ülkelerinin dans ve müziklerini sergilemesiyle zirveye çıkacak. Gaziemir’de 23 Nisan coşkusu belediyenin düzenlediği şenlikle 10 gün sürecek.