Bu yıl 3. kez yapılan Uluslararası Gaziemir Belediyesi ve Şavkar Ritmik Cimnastik Cumhuriyet Turnuvası, 11 ülkeden 18 takım, 135 sporcunun katılımıyla yapıldı.
11 ülkeden 18 takım, 135 sporcu, 20 antrenör ve 14 hakemin katıldığı 3. Uluslararası Gaziemir Belediyesi ve Şavkar Ritmik Cimnastik Cumhuriyet Turnuvası, renkli görüntüler ve zorlu mücadelelere sahne oldu. Gaziemir Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonunda iki gün süren turnuvada yeteneklerini sergileyen sporcular, sempatik tavırları, renkli kostümleriyle turnuvayı takip eden Gaziemirlilerin ilgisini toplamayı başardı.
Türkiye, Kazakistan, Bulgaristan, Rusya, Kırgızistan, KKTC, Gürcistan, Mısır, Bosna Hersek, Beyaz Rusya ve Ukrayna’dan 135 sporcunun ter döktüğü turnuvada dereceye girenlere madalya ve ödüllerini Gaziemir Kaymakamı Yaşar Dönmez, Belediye Başkan Vekili Önder Keskin, Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Tuncer, Barış Çağlar Çelik ile belediye meclis üyeleri ve Türkiye Cimnastik Federasyonu Asbaşkanı ve Şavkar Spor Kulübü Başkanı İsmail Göktekin verdi.
Oldukça başarılı bir turnuva geçiren Türk sporcular zirveyi rakiplerine bırakmayarak madalyaları topladı. Turnuvaya Belarus’un dünyaca ünlü cimnastik antrenörü Irina Leparskaya ve Kırgızistan Cimnastik Federasyonu Asbaşkanı Nazira Aydarova gibi cimnastiğin önemli isimleri de katıldı.