Konak Belediyesi’nin Ramazan ayı boyunca binlerce kişiyi buluşturan iftar sofraları bu kez şehit aileleri ve gazileri ağırladı.
Kültürpark Fuar Evlendirme Dairesi’nin bahçesinde düzenlenen iftar yemeğine, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği, Türkiye Muharip Gaziler Derneği, Türkiye Gaziler Vakfı, İzmir Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile İzmir Şehit Aileleri İnsan Hakları ve Yardımlaşma Derneği’nden çok sayıda üye ve yönetici katıldı. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın ev sahipliği yaptığı iftar yemeğinde barış, sağlık, huzur, bolluk ve bereket dilekleri dile getirilirken, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatanı uğruna canını veren tüm şehitler ve gaziler şükranla anıldı. Başkan Sema Pekadş, iftar vaktinden önce masaları tek tek gezerek, şehit aileleri ve gazilerle sohbet etti.
Ramazan Ayı’nın manevi duyguların en yoğun hissedildiği ay olduğunu söyleyen Pekdaş, “Ramazan ayında ilçemizin pek çok noktasında iftar sofraları kuruyor, hemşerilerimizle bir araya geliyoruz. Bugün de şehitlerimizin kıymetli aileleri, değerli gazilerimiz ve onların aileleriyle birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu anlamlı günde başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi şükranla ve saygıyla anıyorum” dedi.
Okunan ezanla birlikte iftara katılan konuklar hep birlikte oruçlarını açtı. Samimi bir havada gerçekleşen iftar yemeğinin ardından Muharip Gaziler Derneği İzmir Şubesi 1.Bölge Başkanı Emekli Albay Mehmet Gökmen tarafından Başkan Pekdaş’a çiçek ve teşekkür plaketi takdim edildi.