Aliağa’da Kestanepazarı Hacı Tülay Çolakoğlu Kur’an Kursu’nda hafızlık eğitimlerini tamamlayarak Kur’an-ı Kerim’i baştan sona ezberleyen 11 öğrenci için merasim düzenlendi. Aliağa Yeni Şakran Merkez Camii’nde düzenlenen programında 15 Temmuz şehitleri ve gazileri için dualar edildi.

Yoğun katılımın olduğu programa; Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Mehmedali Özkurt, İzmir İl Müftüvekili Veli Sütütemiz, Manisa Müftü Yardımcısı Osman Canpolat, Aliağa İlçe Müftüsü Enes Müslümoğlu, Menemen İlçe Müftüsü İsa Solmaz, siyasi parti temsilcileri, Aliağa Belediye Meclisi üyeleri, hafız öğrencilerin aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İzmir’in ünlü hafızlarından; Kestanepazarı Hatay Kur’an Kursu hocası hafız Mesut Güner, İzmir Balçova Yeşil Cami İmam Hatibi hafız Ahmet Yüksel, Kestanepazarı hafızı Osman Bostancı, Kestanepazarı Merkez Kur’an Kursu hocası Sadık Daştan, Çiğli Merkez Camii müezzini Vedat Özarpacı, Aliağa Petkim Camii müezzini Adnan Pınar ve hafızlığını tamamlayan 11 öğrenci, Kur’an tilavet ederek sahnedeki yerini aldı. Hafız öğrenciler, merasimi izleyen katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı.

Programın açılış konuşmasını Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği Halk ve İlişkiler Müdürü Mustafa Yaman yaptı. Yaman, “Bugün ilk mezunlarını veriyoruz, bugün bizim bayramımızdır” dedi. Aliağa Müftüsü Enes Müslümoğlu ise hafızlığını tamamlayan öğrencilerin sadece kendilerine değil çevresine de faydası olduğunu belirtti. Merasim programı, hafız öğrenicilere belge ve hediyelerinin verilmesi ile sona erdi.