Anadolu’nun birçok bölgesinde düğün ve bayramlarda misafir ağırlamak için yapılan keşkek geleneği Aliağa’nın en eski yerleşim yerlerinden olan Güzelhisar Mahallesinde yaşatılmaya devam ediyor.
Güzelhisar Mahallesi Muhtarlığı ile Güzelhisar Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği keşkek günü bu yıl da yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Çevre mahallelerden de katılımın yüksek olduğu etkinlikte yedi kazan keşkek, beş kazan pilav pişirilerek vatandaşlara ikram edildi. Güzelhisar Mahallesi Çamlık Tepe’de düzenlenen etkinliğe; Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Özkurt, belediye meclis üyeleri, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse, Siyasi Parti Temsilcileri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Katılımcılar ile tek tek selamlaşan Başkan Serkan Acar, yoğun bir ilgiyle karşılandı. Şölen havasında gerçekleştirilen keşkek gününde minikler de güzel havanın tadını çıkarttı. Minikler, Çamlık Tepe’sine kurulan birbirinden eğlenceli oyun havuzlarında gönüllerince eğlendi. Yemek ikramının ardından Aliağa Belediyesi Minikler Zeybek Ekibi’nin sahnelediği folklorik gösteriler de şölene ayrı bir renk kattı.
Keşkek şenliğinin vatandaşlar arasında birlik ve beraberliği güçlendirdiğini ifade eden Güzelhisar Mahallesi Muhtarı İbrahim Uzun, “Mahallemizde, köy düğünlerinde keşkek âdetimiz var, bu âdetimizi devam ettirmek için her yıl keşkek günü düzenliyoruz. Bu” yılki etkinliğimizi de yoğun bir katılım ile gerçekleştirdik. Bu tür etkinlikler mahalle halkımız ile diğer mahalle halklarını bir araya getiriyor. Tanışmaya ve kaynaşmaya vesile oluyor. Aynı zamanda uzun yıllar Güzelhisar’da yaşamış ve ilçe dışına çıkmış vatandaşlarımızın da tekrar mahallemize gelmelerine vesile oluyoruz. Etkinliğin gerçekleştirilmesinde emeği geçen mahalle halkına ve katılım gösteren herkese teşekkür ediyorum” dedi.