İzmir’in Menderes ilçesinde, hayırsever iş adamı Hacı Ramazan Büküşoğlu tarafından Anadolu Selçuklu mimarisine uygun olarak yaptırılan ve kendi adını taşıyan camii ibadete açıldı.
Hayırsever iş adamı Hacı Ramazan Büküşoğlu, Menderes ilçesinde 20 yıl önce aldığı çevre yolu üzerinde bulunan arsasına camii inşa ettirdi. Anadolu Selçuklu mimarisine uygun olarak yaptırılan cami dikkat çekti. İki yıl süren çalışmalar sonunda tamamlanan ve 3 milyon liraya mal olan cami dualarla ibadete açıldı. İş adamının adını taşıyan caminin açılışına, İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir İl Müftüsü Profesör Doktor Ramazan Muslu, Menderes Kaymakamı Ahmet Ufuk Hasçakal, Menderes Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Gür, AK Parti Menderes İlçe Başkanı Mehmet İmre, Hayırsever iş adamı hacı Ramazan Büküşoğlu, ailesi ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Törende konuşan İzmir Valisi Mustafa Toprak, "Camimiz hem mimari hem de görsel açıdan çok güzel olmuş. Hacı Ramazan Büküşoğlu Camimizin temel atma töreninde de bulunmuştum. Allah bize açılışını yapmayı da nasip etti. Hayırsever iş adamı Hacı Ramazan Büküşoğlu’na böyle güzel bir eseri Menderes’e kazandırdığı için teşekkür ediyorum. Caminin yapım sürecinde kimin emeği, desteği varsa hepsinden Allah razı olsun” dedi. Hayırsever iş adamı Büküşoğlu da caminin Menderes’e kazandırılmasından dolayı mutlu olduğunu ifade etti. Konuşmaların ardından Vali Toprak, iş adamı Büküşoğlu’na İzmir’e sunduğu katkılardan ötürü plaket takdim etti. Açılış kurdelesinin kesiminin ardından cami daha sonra ibadete açıldı.