Afetlerde ileri teknolojilerin kullanımı ve alınacak tedbirler konusunda Medical Park İzmir Hastanesi’nde yaklaşık bin 100 personele eğitim verildi.
Medical Park İzmir Hastanesi ve Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) işbirliğinde hastane personeline yönelik afet bilinci eğitim çalışması düzenlendi. Eğitimlerde yangın, deprem, diğer afetler ve arama kurtarma konuları ile ilgili AFAD yetkilileri tarafından bilgiler verildi. Üç gün süren ve 12 oturum olarak gerçekleştirilen eğitimlerin yaşanabilecek olumsuzlukları önleme noktasında büyük önem taşıdığını anlatan Medical Park İzmir Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Önder Limon, “Olası bir afette neler yapılabileceğinin bilinmesi ve koordineli bir çalışma planı uygulanması çok önemli. Bu tür durumlarda can ve mal kaybının en aza indirilmesi ve çevrenin korunması için gerekli tedbirlerin alınması adına bu eğitimi düzenledik. Hastanemizde personelimize yönelik düzenli eğitim faaliyetleri yürütüyoruz” dedi.
"Örnek olmalıyız"
Başhekim Yardımcısı Dr. Önder Limon, personele afet türleri, afetin etkileri, yaşanılan mekanlardaki risklerin azaltılması ve afet sırasında doğru davranış şekilleri konularında bilgilendirme yapıldığını hatırlatarak, “Hastane personelimizin yangın, deprem ve sel gibi doğal afet risklerine karşı hazırlıklı olmasını önemsiyoruz. Çünkü bu tür olayların ne zaman ve nerede yaşanacağı bilinmiyor. Bu faaliyetlerde can ve mal kaybını en aza indirmek, doğal afetlere karşı bilgi ve duyarlılığın artırılması açısından eksiklerin giderilmesi amaçlanmıştır” diye konuştu.