Türkiye’de ilk kez ‘Aktif Şehir’ unvanını alan Karşıyaka Belediyesi, mayıs ayında da spor etkinlikleri ile adından söz ettirecek. Sporun hemen her dalında ve her yaşa göre ayrı ayrı etkinlikler programlayan Karşıyaka Belediyesi, 30 günde 55 aktivite gerçekleştirecek.
Karşıyaka’da, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın da içinde olduğu mayıs ayında birbirinden renkli spor etkinlikleri yapılacak. Karşıyaka Belediyesi Spor Müdürlüğü tarafından düzenlenecek etkinlikler arasında; Ortaokullar Arası Kız ve Erkek Futbol Turnuvası, Ortaokullar Arası Basketbol Turnuvası, Masterler Futsal Turnuvası gibi onlarca takımın katıldığı turnuvalar da yer alıyor. Ayrıca 19-20-21 Mayıs’ta Gençlik, Spor ve Sağlıklı Yaşam Festivali, İzmir Kids Sports işbirliğiyle Anaokulları Hareket Eğitim Şenliği de gerçekleştirilecek. Yamanlar Dağı’nda doğa yürüyüşü ve bisiklet turu yapılacak. Karşıyaka Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği Zübeyde Hanım Koşusu da 29 Mayıs’ta gerçekleşecek.
SPORA DAVET
Karşıyaka’da yaşayan herkesi spor yapmaya davet eden Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Karşıyaka Belediyesi olarak hemşerilerimizin spor yapabilmeleri için yeni spor salonları, spor sahaları ve alanları yapıyoruz. Başta çocuklarımız ve gençlerimiz olmak üzere, herkese yönelik etkinlikler gerçekleştiriyoruz. Mayıs ayı, ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün gençlere armağan ettiği bayram ayıdır. Mustafa Kemal Atatürk’ün ışığında yürüyen Karşıyaka’da herkesi aynı ışığın aydınlığında spor yapmaya bekliyorum” dedi.
Etkinlik takvimi ise şöyle:
9 Mayıs Saat: 10.00 1912 Zühtü Işıl Spor Salonu Ortaokullar Arası Basketbol Turnuvası Açılış maçı
19 Mayıs Saat: 17.00 Bostanlı Pazaryeri Üç gün sürecek Gençlik, Spor ve Sağlık Festivali açılışı
19 Mayıs saat: 19.00 1912 Zühtü Işıl Spor Salonu I Love Futsal Masterler Futsal Turnuvası Final Maçı
20 Mayıs Saat: 10.00 Bostanlı Pazaryeri Anaokulları Hareket Eğitimi Şenliği
22 Mayıs saat: 10.00 Yamanlar Doğa Yürüyüşü
25 Mayıs Saat: 18.00 Anayasa Meydanı Move Week Kapsamında Bisiklet Turu
29 Mayıs saat: 10.00 Anayasa Meydanı-Zübeyde Hanım Kabri: Geleneksel Zübeyde Hanım Koşusu