İzmir’de Torbalı İlçe Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri, 2 haftadır Ayrancılar Mahallesinde soymadık yer bırakmayan 4 kişiye yönelik operasyon düzenledi. 15 soygunla bağlantılı 4 şüpheli yapılan operasyon sonucu kıskıvrak yakalandı.

Son zamanlarda Ayrancılar Mahallesinde yaşanan hırsızlık olaylarının artış göstermesiyle İlçe Jandarma Karakol Komutanlığı harekete geçti. 15 farklı iş yerine girerek birçok para ve malzemeler çalan hırsızlar, artık vatandaşların korkulu rüyası haline dönüştü. İlçe Jandarma Komutanlığı, hırsızlığın çözülmesi için Suç Araştırma ve İstihbarat ile Olay Yeri İnceleme ekibi devreye girdi.

Özel ekip 4 kişiyi yakaladı

Özel birim, son yapılan hırsızlık olaylarında güvenlik kameralarını inceledi. Görüntülerde sadece aracın marka ve modeli tespit edildi. Ekip, bölgedeki 64 kamerayı inceleme altına aldı. 2000 dakikalık görüntüleri her saniyesini incelikle izledi ve sonunda hırsızların kullandığı aracın plakasına ulaştı. Plakadan yola çıkarak adrese ulaşan ekipler, şahısları teknik ve fiziki takibe aldı. Hırsızlar, Ayrancılar Mahallesinde bir iş yerine girdi ve daha sonra saklandıkları eve gitti. Jandarma bu esnada operasyon düzenledi ve H.K., İ.V.(bayan), N.E.(bayan) ve Ş.Ç. isimli hırsız şebekesi kıskıvrak yakalandı.

Buldukları her şeyi çaldılar

Evde yapılan araştırmada 15 farklı iş yerine yapılan hırsızlıktaki tüm malzemeler evde bulundu. 2 TV, cep telefonu, 4 paket şeker, 2 paket çay, 2 klima, tıraş makinesi, ütü, teyp, 2 şofben, kol saati gibi birçok malzeme çaldıkları görüldü. Mağdur vatandaşlar, malzemelerini tespit etti. Hırsızlar yakalandıkları gibi karakola götürülerek ifadeleri alındı. Bugün adliyeye çıkarılmaları bekleniyor.