85. kez gerçekleşen İzmir Enternasyonal Fuarı’nın (İEF) yıldızı Karşıyaka oldu. Projeleri ile dikkat çeken Karşıyaka Belediyesi, etkinlik ve gösterilerle de fuara renk kattı. Standı ziyaret eden Karşıyaka Belediye Başkanı Akpınar da misafirlere yatırımları anlattı.
Türkiye’nin en büyük ve köklü fuar organizasyonlarından biri olarak kabul edilen ve bu yıl 85’inci kez kapılarını açan İEF, 26 Ağustos-4 Eylül tarihleri arasında gerçekleşti. Karşıyaka Belediyesi de açtığı 210 metrekarelik dev stantla fuarda yer aldı. Ziyaretçilerin ilgi odağı olan stant, 10 gün boyunca binlerce kişiyi konuk etti. Karşıya Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar da meclis üyeleri ve muhtarlar ile stantta misafirlerini ağırladı, belediye yatırımlarını anlattı.
Dev standa büyük ilgi
Karşıyaka standı misafirlerini, ilçenin simgesi olan anıtın 3 metrelik dev maketi ile karşıladı. Belediyenin yatırım ve projelerinin tanıtıldığı masalar ile Üretici Kadın Kooperatifi’nin iletişim ve satış noktası ziyaretçilerden büyük ilgi gördü.
Yatırımlar tanıtıldı
Fuar boyunca; belediyenin eğitim, teknoloji, çevre gibi farklı alanlardaki projeleri ile yatırımları tanıtıldı. Uluslararası çalışmalar ve ödüller, kültürel ve sanatsal faaliyetler, çocuklara ve gençlere yönelik hizmetler de konuklara aktarıldı. Sunulan görsel şovlar da fuara renk kattı.
Renkli gösteriler
Karşıyaka Belediyesi Oda Orkestrası, verdiği mini konserle fuar ziyaretçilerini büyüledi. Karşıyaka Halk Dansları Grubu’nun gösterileri ve Düş Gezginleri konseri de büyük ilgi gördü. Ayrıca; aktif şehir Karşıyaka ruhu fuara taşındı; judo, jimnastik ve bisiklet gösterileri sunuldu. Ziyaretçilerin de katılımı sağlanan çeşitli etkinliklerle, aktif yaşama dair farkındalık oluşturuldu.