İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ), Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Şubesi ile Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İzmir il Müdürlüğü tarafından öğrencilerin kariyer planlamalarına ve profesyonel iş hayatlarına adım atmalarında girişimcilik ruhlarını desteklemeye yönelik “KAR-KİM 2016 Kariyer ve Girişimcilik Günü” ortak protokolü imzalandı.
İlkinde gençlerden yoğun ilgi gören “Kariyer ve Girişimcilik Günü”nün bu yılki programlarında da gençlere liderlik, takım çalışması, kişisel gelişim gibi alanlarda uygulamalı seminerler verilmesi, iş dünyasından başarıya ulaşan temsilcilerle gençlerin bir araya getirilmesi hedefleniyor. İKÇÜ Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan, İŞKUR İzmir İl Müdürü Kadri Kabak ve MÜSİAD İzmir Başkanı Ümit Ülkü’nün imzaladığı “2. KAR-KİM 2016 Kariyer ve Girişimcilik Günü” protokolü çerçevesinde sektörel bazlı birçok firma katılım sağlayacak. 21 Nisan 2016 tarihinde İKÇÜ Çiğli Ana Yerleşkesi’nde düzenlenecek olan etkinlikte öğrencilere, iş hayatındaki tecrübe paylaşımları, yurtdışı eğitim ve iş imkanları, iş başı eğitim programları ve canlı mülakat simülasyonları gibi çalışmalar sunulacak.
Kariyer ve Girişimcilik Günü kapsamında açıklama yapan MÜSİAD İzmir Başkanı Ülkü, gençlerin kendilerine doğru yol haritası çizmesinin önemine değinerek, “İş insanları olarak istihdamın arttırılmasını önemsiyoruz. İş dünyası doğru işe doğru elemanlar ile iş verimin daha fazla artacağını bilmekte. Düzenlenecek olan kariyer günleri ile firmaları gençler ile buluşturacağız. MÜSİAD olarak İzmir’deki üniversitelerde okuyan genç kardeşlerimizin istihdamına yönelik çalışmalarımız devam edecek” dedi. Yapılacak kariyer günü aracılığı ile gençlere rekabet gücü, yüksek profesyoneller olmalarına katkıda bulunmayı amaçladıklarını ifade eden Ülkü, kariyer planlaması yapan gençlere, kendilerini tanıma, eğilimlerini ve iş olanaklarını belirleme gibi konularda destek sağlamayı amaçladıklarını belirtti.
Protokolde, İKÇÜ Rektör Danışmanı ve Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Yrd. Doç. Dr. Murat Esen, Merkez Müdür Yardımcısı Uzm. H. Ahmet Uran, İŞKUR İzmir İl Müdür Yardımcısı N. Makbule Dank ve MÜSİAD İzmir Şube Müdürü M. Özcan Yetişenoğlu da hazır bulundu.