Mühendislik ve Türk Dili ve Edebiyatı alanına sayısız katkıda bulunan araştırmacı mühendis Abdullah Bizden, özel kütüphanesinde yer alan 11 bine yakın eseri İKÇÜ Kütüphanesine hediye etti.

Kütüphane Haftası, çeşitli etkinliklerle devam ederken, bu önemli haftada İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Kütüphanesine anlamlı bir bağış gerçekleştirildi.İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz, Atatürk İl Halk Kütüphanesi Müdür V. Ali Aksakal, Türkiye Kütüphaneciler Derneği İzmir Şube Başkanı Abdullah Murat Mete, Sivil Toplum Kuruluşlarından gelen temsilcilerin de katıldığı Kütüphane Haftası kutlama töreninde; Abdullah Bizden’e de plaket takdim edildi. İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektör Danışmanı Taha Aksoy, İKÇÜ Kütüphanesine özel kütüphanesinde yer alan 11 bine yakın eser hediye eden Abdullah Bizden’e teşekkür etti.

OKUYAN, ARAŞTIRAN YENİ BİR NESİL

İKÇÜ Kütüphane Daire Başkanı Serhat Dikmen ve kurum temsilcilerinin de yer aldığı törende konuşan Rektör Danışmanı Aksoy, bilimsel hayata böylesine değerli bir katkıda bulunmasının takdire şayan bir davranış olduğunu kaydetti. Aksoy, “Okuyan, araştıran ve yeni bilgi üreten bir nesil yetiştirme çabamıza ortak olan Abdullah Bizden ’in bu bağışlarını en iyi şekilde değerlendireceğiz ” dedi.

Bağışçı Abdullah Bizden de, İzmir’in önemli bir akademik bir yuvasında yer alacak eserlerin, gençler tarafından faydalanılacak olmasından büyük mutluluk duyduğunu söyledi.