İzmir Doğalgaz, abonelerini yetkisiz kişi ve kurumlara para ve belge verilmemesi konusunda uyardı.
İzmir’in doğalgaz dağıtım ve işletmesini üstlenen İzmir Doğalgaz’dan abonelerine, yetkisiz kişi ve kurumlara karşı dikkatli olunması konusunda önemli bir uyarıda geldi. Konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, “Son günlerde bazı gerçek ve tüzel kişiler tarafından firmamızın bilgisi dışında, sayaç bağlantı borusunun (fleksi boru) değiştirilmesi, yenilenmesi, kontrol edilmesi gibi gerekçelerle bilgi, belge ve para istendiği; bu işlemlerin İzmir Doğalgaz tarafından yapılması durumunda daha çok ödeme yapılmak zorunda kalınacağı veya gazın kesileceği gibi dayanağı olmayan söylemlerle tüketicinin aldatılmaya çalışıldığı tespit edilmiştir” denildi.
“Aboneleriniz dikkatli olmalı”
Vatandaşların bu tür kişi ve kurumlara karşı dikkatli olması gerektiğinin ifade edildiği açıklamada, İzmir Doğalgaz’ın bilgisi dışında yetkisiz kişi ya da işyerleri tarafından yapılan işlemlerden doğabilecek risklerden ve oluşabilecek zararlardan dolayı İzmir Doğalgaz’ın herhangi bir sorumluluğunun bulunmayacağı belirtildi. Yetkisiz kişiler tarafından gazlı hatlara yapılacak müdahalenin can ve mal kaybına kadar ulaşabilecek sonuçlar doğurabileceğinin belirtildiği açıklamada, “Bu tür uygulamalar sadece İzmir Doğalgaz’ın mühendis ve teknisyenleri tarafından güvenli olarak yapılabilir. Bunun dışındaki uygulamalar tehlikeli sonuçlar doğurabilir. Ayrıca, şirketimiz tarafından, mevzuat kapsamında, gerçekleştirilen sayaç değişimi gibi uygulamalarda vatandaştan herhangi bir şekilde para talep edilmemektedir” ifadelerini kullanıldı.
“Mutlaka kimlik sorulmalı”
Yaşanabilecek muhtemel sorunların önlenmesi açısından; abonelerin bu tür kişi ya da kurumlara kimlik sormaları, herhangi bir ad altında para ya da belge vermemeleri istendi.
Yasal olmayan uygulamaların tespit edilmesi halinde gerekli hukuki işlemelerin yapılacağının belirtildiği açıklamada, abonelerden şüpheli durumlarda 444 33 35 No’lu Çağrı Merkezi’ne ya da 449 39 39 No’lu telefona bilgi vermeleri istendi.