İzmir Ülkü Yarış Pisti ve İzmir Ülkü Motor Sporları Kulübü tarafından düzenlenen İzmir Mahalli Pist Kupası’nın üçüncü ayak yarışları nefes kesti.
İzmir Ülkü Yarış Pisti ve İzmir Ülkü Motor Sporları Kulübü tarafından düzenlenen İzmir Mahalli Pist Kupası’nın üçüncü ayağı bugün başladı. Dört kategoriden oluşan yarışların dördüncü ve son ayağı ise eylül ayında yapılacak. 15 pilotun yer aldığı yarışta tek kadın olan 20 yaşındaki Nil Yemyeşil, “Erkekleri geçeceğim” diyerek iddialı konuştu.
“Keyifli bir yarış olacak”
Yarış hakkında bilgi veren Muhammed Ali Ülkü, yarışmaya katılan pilotların Ümit Ülkü Akademi’den yarış eğitimi alan kişiler olduğunu belirtti. Ülkü, trafikte hız yapma konusunda da uyarıda bulunarak, “Dışarıda trafik çok tehlikeli. İnsanlar burada güvenli yarış araçları ile bu sporu yapmayı tercih etmeliler. Bugün ben de yarışacağım. İnşallah keyifli bir yarış olacak. Antrenmanlar bitti, sıralamaları yaptık. Şimdi yarış başlayacak. Kazasız belasız bir yarış olmasını umuyorum” dedi
“Erkekleri geçeceğim”
Yarışın tek kadın pilotu Nil Yemyeşil ise, “Yaşımdan dolayı dikkat çekiyorum. Kadın gücüne önem veriyorum. Bugün erkekleri geçeceğim. Bir sezondur yarışlara katılıyorum. İnşallah devamı gelecek” ifadelerini kulandı.