İzmir’de, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle düzenlenen etkinlikler kentte ayrı bir renk kattı.
Her il ve ilçelerde olduğu gibi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı İzmir’de de coşkuyla kutlandı. Bayramı bu yıl bir dizi etkinliklerle kutlayan Konak Belediyesi, bayram coşkusuna Alsancak esnafını da dahil etti. Aynı zamanda Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) kuruluşunun 96’ncı yıl dönümünün kutlandığı bu anlamlı günde, esnaflara üzerinde Mustafa Kemal Atatürk’ün portresinin yer aldığı Türk Bayrağı armağan edildi. Belediye personelince ziyaret edilen Alsancak esnafı da, bayrakları alır almaz dükkanlarına astı. İzmir’in gözde bölgelerinden Kıbrıs Şehitleri Caddesi’ndeki esnaflar, dağıtılan bayraklara büyük ilgi gösterdi. Konak Belediyesi’nce esnafa armağan edilen bayraklarla birlikte Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın 23 Nisan mesajının yer aldığı mektup da verildi.
KARŞIYAKA BELEDİYE BAŞKANI MAKAMINI MİNİKLERE BIRAKTI
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında makamını Zübeyde Hanım İlkokulu öğrencisi Ecrin Hazır’a bıraktı. Uluslararası Çocuk Şenliği için farklı ülkelerden gelen ‘Dünya Çocukları’ da ziyarete eşlik etti. Minik Ecrin, Başkan Akpınar, başkan yardımcıları ve bürokratlardan, belediye çalışmaları ile ilgili bilgi alarak diğer ülkelerden gelen arkadaşlarıyla sohbet etti. Çok büyük mutluluk yaşadığını dile getiren Ecrin “Atatürk’ün bize armağan ettiği bu bayramı, sonsuza kadar yaşatacağız. O’na layık çocuklar ve gençler olarak Cumhuriyetimizi koruyacağımıza söz veriyoruz” dedi.
Başkan Akpınar ise “Bugün makam Ecrin’in ve dünya çocuklarının. Koltuklarımız da, üzerinde yaşadığımız dünya da aslında zaten onların. Bunun bilinciyle, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı kalarak yaşamaya ve çalışmaya devam edeceğiz. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun” diye konuştu.
BAŞKAN HALİL İBRAHİM ŞENOL’UN KOLTUĞU MİNİKLERE EMANET
Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle koltuğunu altı öğrenciye bıraktı. GAZİGEM 6. sınıf öğrencisi Hüseyin Arabacı ve 7. Sınıf öğrencisi Duru Yiğit ile Aslanlar İlköğretim Okulu öğrencileri Orçun Çelik, İpek Karademir, Havin Ünal ve Gökhan Süer sırayla başkanlık koltuğuna oturdu. Çevrenin korunması, kütüphane sayısının arttırılmasını, trafik sorunun çözülmesi ve daha çok bisiklet yolu yapılmasını gerektiğini ifade eden Gaziemir’in minik başkanları, hayvanlar konusunda da insanların daha duyarlı olmalarını istedi. Bu konularda geliştirdikleri projeleri anlatan çocuklar, projelerin hayata geçirilmesi için talimatlar verdi.
Çocuklara çevre konusundaki duyarlılıkları için teşekkür eden Başkan Şenol, “Ülkemizin havası en temiz ili olarak Çanakkale seçilirken, Gaziemir’de havası en temiz ilçe seçildi. Gaziemir ormanlarıyla, doğasıyla oksijen deposu. Ben de yeşili seven biri olarak kentteki yeşil miktarını ikiye katladım. Gaziemir’de yaşayan herkes adına bir ağaç diktim. Şimdi yeni hedefim bu sayıyı ikiye katlamak. Çünkü bu ülkenin geleceği siz çocuklara bırakacak en büyük mirasımız çevre. Sizlerde çevre konusunda daha duyarlı olun, doğaya sahip çıkın” diye konuştu.
BUCA’DA 23 NİSAN’A YAKIŞIR ŞENLİK
Buca ilçesinde de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı. Buca Belediyesi, bu yıl ikincisini düzenlediği ilkokullar arası Yüzme Şenliği’nde ilçenin minik yüzücülerine 23 Nisan’a yakışır bir eğlence yaşattı. Buca Belediyesi’nin ‘Buca’da yüzme bilmeyen çocuğumuz kalmayacak’ sloganıyla açtığı ücretsiz kurslarda yüzmeyi öğrenen 18 ilkokuldan 216 minik öğrencinin kıyasıya rekabeti görülmeye değerdi. Buca Belediyesi Olimpik Yüzme Havuzu’ndaki şenlikte minikler, iki ayrı kategoride kıyasıya yarışırken, aileleri de alkışları ve tezahüratlarıyla miniklere destek oldu. 25 metre serbest ve 25 metre tahtalı ayak kategorilerinde yarışan miniklere, aileleri de alkış ve tezahüratları ile destek oldu. Yüzme Şenliği’ne katılan tüm sporculara katılım sertifikası ile Buca Belediyesi’nin çocukların sosyal çevrelerini daha iyi tanıyabilmeleri için hazırladığı ‘Başkan Amca’ kitapları verilirken, dereceye giren miniklere madalya, okullara da kupa verildi.
ALİAĞA’DA ULUSLARARASI ÇOCUK ŞENLİĞİ BAŞLADI
Aliağa Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düzenlenen ‘Uluslararası Çocuk Şenliği’ muhteşem bir şölenle başladı. Bosna Hersek’in Kakanj ve Makedonya’nın Radoviç şehirlerinden gelen misafir çocuklar, binlerce Aliağalı ile birlikte kortej yürüyüşü yaptı. Şenlik coşkusu, misafir ülke çocuklarının ve Aliağa Belediyesi Dans Grupları’nın Avcı Ramadan Rekreasyon Alanı’ndaki gösterileri ile zirveye çıktı. 2 ülkeden 60 çocuğun katıldığı ve üç gün boyunca sürecek olan şenlikler görkemli bir kortej yürüyüşü ile başladı. Yöresel kıyafetleriyle Atatürk Parkında toplanan dünya çocuklarının İstiklal Caddesi güzergâhı üzerinden Avcı Ramadan Rekreasyon Alanı’na yaptığı yürüyüşün coşkusuna binlerce Aliağalı da ortak oldu. Aliağa Belediyesi bandosunun marşları eşliğinde yapılan korteje vatandaşlarla birlikte katılım gösteren Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, dünya çocukları ile birlikte yürüdü. Kortej boyunca dev Türk Bayrakları ile Atatürk posterleri taşındı. Misafir ülke çocukları ellerinde ‘Yurtta Barış, Cihanda Barış’ yazılı dövizler taşıdı. Korteje renk katan palyaçolar çocuklara balon ve Türk Bayrağı dağıttı. Yürüyüş esnasında çevredeki vatandaşlar da bu coşkuya, alkış tutarak ve ellerindeki Türk Bayraklarını sallayarak ortak oldu. Sahneye çocuklarla birlikte çıkan Başkan Acar, milli mücadelede Cumhuriyet yolunda atılan en önemli adımlardan birisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılması olduğunu belirterek şunları söyledi:
“Ulu Önderim Mustafa Kemal Atatürk bu bayramı çocuklara armağan etti. Çok değerli Aliağalılar. Kardeş şehirlerimiz Makedonya’nın Radoviç ve Bosna Hersek’in Kakanj şehirleri de bu coşkulu günümüzde, bu bayramımızda bizleri yalnız bırakmadılar. Bu vatan topraklarında bir milli mücadele verildi. Bu milli mücadelede cumhuriyet yolunda en önemli adımlardan bir tanesi de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışıydı. Bugün bunun 96’ncı yılını kutluyoruz. Bu toprakları bizlere vatan yapan, burada bu coşkuyu yaşamamıza vesile olan başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimize şükranlarımı sunuyorum. Hepsine Allah’tan rahmet diliyorum. Bugün yurdumuzun çeşitli bölgelerinde bu vatan uğruna, bu topraklar uğruna terörle mücadele eden tüm güvenlik güçlerimizin Allah yar ve yardımcısı olsun. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız tekrar kutlu olsun. Ne mutlu Türk’üm Diyene."