AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, 7 Ağustos Pazar günü İstanbul Yenikapı’da düzenlenecek olan ’Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ ile eş zamanlı olarak Konak Meydanı’nda toplanacaklarını belirterek, İzmirlileri Türk bayrakları ile mitinge katılmaya davet etti.
Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) kanlı 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişiminin ardından demokrasi nöbetleri İstanbul Yenikapı’da düzenlenecek olan miting ile sonlanacak. AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican da, Yenikapı’da düzenlenecek olan ’Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ ile eş zamanlı olarak Konak Meydanı’nda toplanacaklarını ifade etti. Mitinge tüm İzmirlileri davet eden Delican, "Demokrasi ve şehitlerimiz için, 81 ilin tüm meydanlarının aynı anda aynı renge boyanması, meydanlardan fedakar Türk milletinin aynı sesi yükseltmesi olağanüstü bir ortak direnç fotoğrafı oluşturacaktır. İzmir’in Konak Meydanı’nda yarın saat 17.00’da inanıyorum ki bu fotoğrafın en güçlü parçası olacaktır" diye konuştu.
Delican, şöyle devam etti:
"Bu ülkenin insanları, bu kent; şanlı bir tarihi yazmış atalarımızın çocukları, torunları, mirasçılarıdır. Hangi çılgın bugüne kadar bize zincir vurabilmiştir ki. Biz, tarihimize, atalarımızın kanları ile bağımsızlığına erişen vatanımıza, büyük fedakarlıklarla kurulmuş devletimize ve milli onurumuza uzanacak her hain işgal girişimini, her düşmanı bertaraf etmesini bildik. İzmir, bunun en büyük tanığıdır, en fedakar kentidir. İnanıyorum ki; yarın da bu duyarlılığı ile Konak Meydanı’nda olacak ve gereğini yapacaktır."