İzmir’in Güzelbahçe ilçesinde 21 dönümlük arazi satın alan bir inşaat firması, 21 dönümlük alanda 80 adet lüks konut yapmak için kolları sıvarken, projenin maliyetinin 25 milyon dolar olacağını kaydedildi.
İzmir’de önemli çalışmaları imza atan Çiçek Kardeşler İnşaat, 21 dönümlük alanda 80 adet lüks konut yapmak için harekete geçti. Basın lansmanında konuşan yönetim kurulu üyeleri Mustafa Çiçek ve Kazım Çiçek, Güzelbahçe’nin en değerli arazilerine konut yapacaklarını bildirdi. Bornova’da yaşama geçirilen projeyle iş dünyasının ofis ihtiyacına cevap verdiğini kaydeden Çiçek Kazım Çiçek, "Güzelbahçe’deki proje, İzmir’e prestij katacak. Denize 75 metre cephesi bulunan projemiz üçer katlı bloklarda tamamı A plus toplam 80 adet konuttan oluşacak. Güzelbahçe’de bu denli büyük ölçekte ve bu tür doğal peyzaja sahip bir proje ve arsa yok. 3+1 ve 4+1 dairelerden oluşacak projemizde evlerin tümü deniz, havuz ve bahçe manzaralı olacak. Site içerisinde yaklaşık bin metrekarelik iki adet yüzme havuzu, yürüyüş yolları, hobi bahçeleri ve kapalı otopark bulunuyor. Ayrıca projemizde tanımış bir markaya ait 2 bin metrekare büyüklüğünde spa ve fitness merkezinin yer alması konusunda görüşmeler yapıyoruz. Elbette tüm bunlar toplandığında ciddi bir yatırım. Yaklaşık 25 milyon dolarlık bir proje. Yapımına 2017 yılının ilk aylarında başlayıp 20 ay gibi bir sürede teslim etmeyi planlıyoruz” diye konuştu.
"Kentin dörtte üçünün bir an önce yenilenmeye ihtiyacı var"
İzmir’de kentsel dönüşümün çok konuşulmasına rağmen bir türlü istenen şekilde gerçekleştirilemediğini kaydeden Mustafa Çiçek de, dönüşüme açılmış ne yerel yönetimden, ne de bakanlıktan bir alan bulunduğunun altını çizdi. Kentin dörtte üçünün bir an önce yenilenmeye ihtiyacı bulunduğuna dikkat çeken Çiçek, sözlerine şöyle devam etti:
“İzmir, gecekondu ve plansızlığın en fazla olduğu kent. İstanbul ve Ankara’da da gecekondu alanları var; ancak oralarda yenilemeye bizden çok önce başladılar ve işleyen bir süreç mevcut. Ancak İzmir’de bu yönde bir gayret de görmüyoruz. Yerel yönetimle hükümet arasında bir uyumsuzluk meselemiz var. ’Eskiyi yık, yerine yenisini yap’ mantığıyla kentsel dönüşümü gerçekleştirmeye çalışıyoruz ki; bu da geçerli bir yöntem değil. Geleceğe yönelik planlı bir ilerleme yok. Kentsel dönüşümde ciddi bir atılım olduğu takdirde, şirket olarak biz de müdahil oluruz. Örneğin, Bostanlı ve Üçkuyular arasındaki sahil hattındaki alan 40 - 50 yıllık binalardan oluşuyor. Bu binaların tümü ciddi risk taşıyan yapılar. İzmir’in bir an önce bu konuda planlamalarını yapıp, sosyal donatı alanlarını içinde barındıran ada bazındaki kentsel dönüşümü gerçekleştirmesi gerekiyor" şeklinde konuştu.