Farkı din ve inançlara sahip insanların, özgürce ibadet etmesini sağlamak amacıyla çalışmalar yürüten Karşıyaka Belediyesi, İzmir’in en modern Cemevi ve Kültür Merkezi’ni Örnekköy’de inşa edecek. Tesis; hem ibadete hem de kültürel ve sosyal aktivitelere uygun halde tasarlanacak.
AŞEVİ VE CENAZE ODASI
Örnekköy Mahallesi’nde, dolmuş son duraklarının yer aldığı bölgede hayata geçirilecek olan Cemevi ve Kültür Merkezi Projesi, bin 518 metrekarelik alanda inşa edilecek. Modern dış görümü ve iç dizaynı ile fark yaratacak olan tesis 3 katlı olacak. Zemin katta aşevi, cenaze odası, ve kurban kesim alanı yer alacak. İbadethaneyi kullanacak olan vatandaşlar, sosyal ihtiyaçlarını da burada yerine getirebilecek.
KÜLTÜR MERKEZİ VE İBADETHANE
Cemevi ve Kültür Merkezi’nin ikinci katında, kültürel aktiviteler için konferans salonu, derslikler ve kütüphane yer alacak. Her türlü kültürel faaliyetin gerçekleştirilmesi için uygun alan yaratılacak. Son katta ise ibadethane fonksiyonları bulunacak. Sahip olduğu özellikler ile benzerleri arasında fark yaratacak olan Örnekköy Cemevi ve Kültür Merkezi, İzmir’in en modern Cemevi tesislerinden biri olacak. Proje çizimleri tamamlanan tesis için, kısa süre içinde yapım aşamasına geçilecek.
“İLÇEMİZE HAYIRLI OLSUN”
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Farklı inanışlara sahip yurttaşlarımızın, modern tesislerde, özgürce ibadetlerini gerçekleştirebilmesi bizler için son derece önemli. İzmir’in en modern Cemevlerinden birini, bu nedenle Örnekköy’de hayata geçiriyoruz. Alevi vatandaşlarımız hem ibadetlerini yapacaklar hem de sosyal ve kültürel aktivitelerini gerçekleştirebilecekler. İlçemize hayırlı olsun” dedi.