İzmir’in Ödemiş ilçesinde, özelikle son günlerde akşam saatlerinde meydana gelen ve vatandaşları canından bezdiren su kesintileri ile ilgili İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkililerinden açıklama geldi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi Bölge Koordinatörü Cumhur Şener, Ödemiş’te meydana gelen su kesintileriyle ilgili bir açıklama yaptı. İZSU yetkililerinin ve teknik ekibinin Tire Kızılcavlu bölgesinde çalışmalarını bitirdiğini ifade eden Şener, Tire Kızılcavlu’dan Ödemiş’e su taşınacağını söyledi. Geçtiğimiz yıl açılan kuyularda su seviyesinde düşüklük yaşandığını anlatan Şener, "Bilindiği gibi 6360 sayılı yasa ile ilimizde su işleri tamamen İZSU ya geçti. Geçen yıl Ödemiş’te yaşanan su problemini çözmek adına İZSU Ödemiş su şebekesini besleyen Ödemiş’in Seyrekli Mahallesinde yedi adet kuyu açtı ve bu kuyular hızlı bir şekilde devreye girdi. Ancak kurak hava ve ovadaki tarımsal sulamalardan dolayı bu kuyulardan beşinde su seviyeleri düştü. Beş kuyunun devre dışı kalmasıyla birlikte şebekedeki basınç sisteminde de düşüş yaşandı. Onun için özellikle akşam saatlerinde dört ve beşinci katlardaki vatandaşlarımızın sularında problem yaşandı" dedi.
"İZSU ihaleye çıktı, çalışmalar yakında başlayacak"
Cumhur Şener, şöyle devam etti:
"Bu problemin acil olarak çözülmesi için Ödemiş Belediyesi döneminde yapılan Ödemiş’in içme suyu hattında kullanılan Pıtrak kaynak suyunun yüzde 50’si köylülere, yüzde 50’si ise hatta kullanılıyordu. Şimdi ise kaynağın yüzde 75’i içme suyu hattında kullanılacak. Saat 23.00 ile 06.00 saatlerinde aralıklarla yaşanan kesinti ise deponun güçlenmesi ve buna dayalı olarak da basınç sisteminin güçlenmesini sağlamaktır. Kısa sürede vatandaşlarımızın mağduriyeti giderilecektir. Ödemiş tarımsal havzaya sahip bir kent. Şuan için çiftçimiz güz patatesi ekimi yapabilmek için nadas sulaması yapıyor. Ayrıca ova baştan sona silajlık mısır ile dolu tüm pompalar gece gündüz çalışmasından ve havanın kurak gitmesinden dolayı su seviyelerimiz maalesef düştü. İZSU, Ödemiş’in bu sorununu çözebilmek için Tire Kızılcavlu bölgesinde araştırmasını, teknik çalışmalarını yaptı ve ihaleye çıktı. Çalışmalar yakında başlayacak."