Kurban Bayramı tatili sürecinde arefe günüde dahil olmak üzere kabristanlıkları ziyaret etmek isteyen Ödemişlileri taşıyan İzmir Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Daire Başkanlığı ve Yerel Hizmetler Ödemiş Şube Müdürlüğü, 12 bin vatandaşa ücretsiz olarak hizmet verdi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi Yerel Hizmetler Daire Başkanlığı Ödemiş Yerel Hizmetler Şube Müdürlüğü önünden kalkan ücretsiz otobüsler, vatandaşları İzmir Büyükşehir Belediyesi Zungurlu ve Ahrandı Mezarlıkları ile Birgi’de bulunan İmamı Birgivi Mezarlığına taşıdı. Ekipler saat 20.00’ye kadar görev yaptı.
Üç araç ile ekiplerin saat 20.00’ye kadar görev yaptığını söyleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi Ödemiş Koordinatörü Cumhur Şener, Ödemiş mahallelerinde bulunan diğer mezarlıkların da bakımlarının yapıldığını belirtti. Şener şunları ifade etti: “İzmir Büyükşehir Belediyemiz Mezarlıklar Daire Başkanlığımız aracılığı ile Ödemiş’te başta Zungurlu ve Ahrandı Mezarlıklarımız olmak üzere tüm eski belde ve köylerdeki mezarlıklarımızın bakımlarını yapmıştık. Bayramda da arefe günü dahil olmak üzere bayram tatili süreci boyunca kabristanlıklara ziyaret etmek isteyen vatandaşlarımızı ücretsiz olarak taşıdık. Arefe günü başlayan ve bayramın üçüncü günü akşam saatlerine kadar devam eden ücretsiz servislerimiz, 12 bin vatandaşımıza hizmet verdi. Ayrıca vatandaşlarımızı bu bayram Ödemiş Zungurlu ve Ahrandı Mezarlıklarımızın yanı sıra ilk kez Birgi’deki İmamı Birgivi Mezarlığımıza da taşıdık."