Foça Ritim Kampı organizasyonu kapsamında sahne alan dünyaca ünlü perküsyon ustası Berkant Çakıcı, müzikseverlere unutulmayacak bir akşam yaşattı.
Tayfun Demirok-Hubb Enstrüman Atölyesi’nin, Foça Belediyesi desteğiyle düzenlediği Foça Ritim Kampı’nın açılış gününde; Berkant Çakıcı Trio’nun “Etnik ve Mistik Müzik Konser” ve “Tribal Dans Gösterisi” ile Derviş Müzik Orkestrası’nın “Klasik Tasavvuf Müziği Konseri” ve “Sema Gösterisi” gerçekleştirildi. Berkant Çakıcı Trio’nun seslendirdiği şarkıda, tribal dans gösterisi yapan Alexandra Zolatova, Berkant Çakıcı ile birlikte, sema ile birlikte sunulan özel bir dans koreografisi hazırladı. Zolatova, Derviş Müzik Orkestrası’nın seslendirdiği Segâh Niyaz ile iki semazenle birlikte gösteri yaptı.
“HER YERDE MÜZİK VAR”
Foça Ritim Kampı projesi içinde yer almaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirten Berkant Çakıcı, “Arkadaşlarımla birlikte sokaktan improvize sesler alıp şarkılarımızın altyapılarına ekliyoruz. Sokakta müzik var, kalpte müzik var, dünyada müzik var, her yerde müzik var. Bizleri dinlemeye geldiniz, sizlere sonsuz minnetlerimizi sunuyoruz” dedi.
BAŞKAN DEMİRAĞ’A TEŞEKKÜR
Hubb Enstrüman Atölyesi’nin sahibi Tayfun Demirok da, perküsyon ustası Berkant Çakıcı’ya ve Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ’a organizasyona yaptığı katkıları için teşekkür etti. Foça’nın önemli bir etkinliğe, çok değerli bir müzik organizasyonuna ev sahipliği yaptığını belirten Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ise Tayfun Demirok ve sanatçılara teşekkür etti.
MÜZİK EĞİTİMLERİ VERİLECEK
Berkant Çakıcı Trio konserinde, Berkant Çakıcı (perküsyon), Karahan Kadırman (ney, saksafon ve gitar) ve Kenan Arat (elektrogitar ve elektronik efektler) sahne aldı. Derviş Müzik Orkestrası konserinde, Ömer Faruk Özcan (vokal), Ozan Pars (perküsyon), Ümit Şen (kanun), Burak Akbulut (ney), Caner Aral (synthesizer) ile semazenler Hasan Muçay ve Onurcan Bayram sahne aldı. Ücretsiz ve halka açık olarak gerçekleşen Foça Ritim Kampı’nda, 5 Haziran Pazar gününe dek; Berkant Çakıcı’nın da aralarında bulunduğu değerli hocalar tarafından, müzik eğitimleri verilecek.
Program ise şöyle: 3 Haziran 2016 Cuma Foça Belediyesi Ritim Kursu öğrencileri ile çalışma saat: 18.00
4 Haziran 2016 Cumartesi Percussion Master Class saat: 11.00-13.00
5 Haziran 2016 Pazar, Percussion Master Class, saat: 11.00-13.00