Karşıyakalıların daha modern koşullarda ibadet edebilmesi için çalışmalarını sürdüren Karşıyaka Belediyesi, Hürriyet ve Şemikler camilerindeki eksiklikleri tamamladı. Hürriyet Camii’nin tuvaletleri yenilenirken, Şemikler Merkez Camii’nin avlusunun üstü kapatıldı.
Karşıyaka Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından ilk olarak, Şemikler Merkez Camii’ndeki çalışmalar tamamlandı. Avlunun üzeri çelik kolon ve sandviç paneller ile kapatılarak, cenaze namazlarının kılındığı alan olumsuz hava şartlarına karşı korunaklı hale getirildi.
Cumhuriyet Mahallesi’ndeki Hürriyet Camii’nde de tuvaletlerin yenilenmesi için çalışmalara başlandı. Vatandaşlar için daha sağlıklı ve modern şartlar oluşturmak adına tuvaletler baştan sona elden geçirilirken, bir de engelli tuvaleti yapılacağı belirtildi.
Her mahallede, ibadethanelere modern hizmetler sunmaya devam edeceklerini söyleyen Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Vatandaşlarımızın hijyenik ve çağdaş koşullarda ibadetlerini yerine getirebilmesi için camilerimizdeki ihtiyaçları tek tek gideriyoruz. Hürriyet ve Şemikler Merkez camilerindeki çalışmalarımızla da önemli eksiklikleri tamamlamış olduk” dedi.