Karşıyaka Belediyesinin Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) ile birlikte gerçekleştirdiği Ata’ya Saygı Satranç Turnuvası büyük ilgi gördü.
10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü ve Atatürk Haftası kapsamında birbirinden anlamlı etkinliklere imza atan Karşıyaka Belediyesi, Ata’ya Saygı Satranç Turnuvası düzenledi. Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Karşıyaka Şubesinin katkılarıyla gerçekleştirilen turnuvaya, 22 ayrı ilden 600 sporcu katıldı. Yarışmada ayrıca Azerbaycan, Türkmenistan ve Fransa’dan da sporcular yer aldı. Yoğun çekişmelere sahne olan turnuva iki gün sürdü. 15 üst düzey hakemin görev aldığı organizasyon sonunda dereceye girenlere ödüller verildi.
Satranç turnuvasının başlangıç törenine katılan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar da, ilk hamleyi yaparak müsabakaları başlattı. Akpınar, "İyi ki Atatürk gibi bir önderimiz var. Bizlere sevgiyi, barışı öğreten liderimizin ilkelerini yaşatmak için mücadele ediyoruz. Bizim ilkelerimiz kültür, sanat ve bilimdir” dedi. Törende konuşan ADD Karşıyaka Şube Başkanı Tuna Arslan da, turnuvaya katkıları nedeniyle Hüseyin Mutlu Akpınar’a teşekkür etti.