Türkiye’nin en büyük illüzyon etkinliği olan ve bu yıl 17’nci kez düzenlenen Uluslararası İzmir İllüzyon Buluşması Karşıyakalıları sihre doyurdu. Karşıyaka Belediyesi’nin destekleriyle gerçekleşen üç günlük organizasyonda, usta illüzyonistlerin muhteşem şovları izleyenlerden tam not aldı.
Ünlü illüzyon sanatçıları ile her yaştan sihir tutkunlarının bir araya geldiği 17. Uluslararası İzmir İllüzyon Buluşması, Karşıyaka Belediyesi’nin ev sahipliğinde ve Uluslararası İllüzyon Örgütü IBM Smyrna 370 öncülüğünde, 18-20 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirildi. Üç gün üç farklı gala gecesinin yapıldığı organizasyona, Türkiye’nin farklı kentlerinden ve yurt dışından onlarca sihirbaz katıldı. Ücretsiz etkinliklere İzmirliler büyük ilgi gösterdi.
Seminer, söyleşi, bilgi yarışması
Uluslararası İzmir İllüzyon Buluşması kapsamında açılan Sihir Pazarı ile birbirinden eğlenceli oyun ve illüzyon malzemeleri satışa sunuldu. Üç günlük organizasyon süresince; bilgi yarışması, çeşitli seminerler, açık sahne, söyleşi ve imza günü gibi pek çok renkli etkinlik de katılımcılarla buluştu. Sahne kazalarında alınacak önlemler ve illüzyon tarihi de anlatıldı.
5 yaşında sahneye çıktı
Üç gün boyunca 50’ye yakın yerli ve yabancı sihirbaz sahne aldı ve şovlarını gerçekleştirdi. Çocuklar için ‘Sihir Atölyeleri’ kuruldu. Etkinliğin sürprizi ise bu güne kadar tüm gösterilerdeki illüzyonistlerin en küçüğü olan 5 yaşındaki İranlı Arpin’in sahnesi oldu.