Karşıyakalılara daha hızlı, etkin ve kaliteli hizmet sunmak için Çağrı Merkezi, WhatsApp İletişim Hattı ve Facebook üzerinden öneri ve talepleri kabul eden Karşıyaka Belediyesi, 2016 yılının ilk yarısında 15 bine yakın şikayeti dinledi ve çözüme kavuşturdu.
Belediye ile vatandaşlar arasında direk ve pratik temas kurmak, sorunları hızlı ve ilk ağızdan çözüme kavuşturmak için sosyal ağları etkin bir şekilde kullanan Karşıyaka Belediyesi, 2016’nın ilk 6 ayında, 16 bin 140 şikayet aldı. Vatandaşlar; öneri ve taleplerini 444 1 KSK (575) numaralı Çağrı Merkezi ile 0530 125 13 55 numaralı WhatsApp İletişim Hattı üzerinden yaygın olarak iletti.
15 bin çözüm
Konularına göre sınıflandırılan şikayetler ilgili müdürlüklere gönderildi. Müdürlüklerden gelen sonuçlar ise yine aynı hızla çağrı sahiplerine bildirildi. Bu sayede, yılın ilk yarısında 14 bin 800 başvuru çözüme kavuşturuldu. Dezavantajlı vatandaşlar için Çağrı Merkezi bünyesinde oluşturulan Engelsiz Mesaj uygulaması da işitme engelli vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Yüzlerce engelli vatandaş belediyeye, öneri ve taleplerini cep telefonlarından kısa mesaj atarak anında iletti.
“Bize bir telefon kadar yakınlar”
Karşıyakalılara daha hızlı ve kaliteli hizmet vermek ve sorunları en kısa sürede çözmek için tüm sosyal ağları etkin bir şekilde kullandıklarını belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Halka en iyi ve etkin hizmeti vermek için çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz. Vatandaşlarımız ne zaman isterse, belediyemiz bir telefon kadar yakında” dedi.