Kültürel ve sanatsal etkinliklerden daha fazla kişinin yararlanması için çalışmalar yürüten Karşıyaka Belediyesi, tiyatro sevgisini sokağa taşıyarak gezici sahne oluşturdu.
Gezici tiyatro ekibi gösterilerine Mustafa Kemal Mahallesi’nde başladı. Vatandaşların ayaklarına kadar gelen sanatsal aktiviteye büyük ilgi gösterdi. Tiyatro Ege ile Ege Sanat Tiyatro Organizasyonu tarafından sahnelenen ve özelliklere çocuklara yönelik sosyal mesajlar içeren “Birlikte Oynayalım” isimli ilk oyun beğeni topladı. Tiyatro oyunlarının her Cumartesi saat 13.00’te farklı bir mahallenin merkezinde ve parklarda ücretsiz olarak vatandaşla buluşacağı bildirildi. Yamanlar ve Sancaklı mahallelerinin de bu aktiviteden faydalanacağı kaydedildi.
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar da, gezici tiyatroyla ilgili şöyle konuştu:
"Karşıyaka’mızı sanatın ve kültürel etkinliklerin başkenti yapabilmek için çalışıyoruz. Yıl içinde yüzlerce farklı etkinliği İzmirlilerin beğenisine sunuyoruz ve her kesimden vatandaşlarımızı sanatla buluşturmayı hedefliyoruz. Gezici Tiyatro Ekibimiz sayesinde, tiyatroyu halkımızın ayağına getirdik. Hem çocuklarımız hem aileleri, kendi mahallelerinde tiyatro izlemenin keyfini yaşıyor."