Anadolu’nun farklı il ve ilçeleriyle dayanışma ruhunu güçlendirmek için çalışmalar yürüten Karşıyaka Belediyesi, Kütahya Simav’a bağlı Demirciköy’deki vatandaşların yarım asırlık düğün salonu hayalini gerçeğe dönüştürmek için kolları sıvadı.
Karşıyaka Belediyesi, kardeş kentlerin sosyal ve fiziksel kalkınmalarına destek olmak adına hayata geçirdiği örnek projelere bir yenisini daha ekledi. Geçtiğimiz yıl Kütahya’nın Simav ilçesine bağlı Demirciköy beldesine 3 TIR ile çelik konstrüksiyon çatı malzemesi, sandviç panel, oyun grubu, oturma bankları ve çöp konteyneri gönderen Karşıyaka Belediyesi, belde halkının düğün salonu talebini de yanıtsız bırakmadı.
Yarım asırlık düğün salonu hayali gerçek oluyor
Karşıyaka Belediye Meclisinde alınan kararla, Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından mahalleye ki katlı, çelik konstrüksiyon bir yapı inşa edildi ve çatı kaplaması da yapılarak Demirciköy Belediyesi’ne teslim edildi. 800 metrekare alan üzerine iki katlı olarak inşa edilen modern tesisin iç donanımı da Demirciköy Belediyesi tarafından yaptırılacağı kaydedildi. İlk kat yemekhane, ikinci kat da düğün salonu olarak hizmet verecek düğün salonunun, kültür ve sanat etkinlikleri ile toplantılara da ev sahipliği yapacağı bildirildi. Tesis ise önümüzdeki Mayıs ayında törenle hizmete açılacak.
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, projeyle ilgili, "Sosyal demokrat belediyecilik anlayışımız gereği, gücümüzün yettiği ölçüde kardeş kentlerimize destek olmayı görev ve sorumluluğumuz olarak görüyoruz. Toplumsal kalkınmanın yolunun, bu dayanışma ve kardeşlikten geçtiğine inanıyoruz. Demirciköy beldemizin yıllardır süregelen düğün salonu ihtiyacını da çok anlamlı bir işbirliği ile gidermekten mutluluk duyuyoruz. Karşıyakalılık budur; birlik, beraberlik ve kardeşliktir. Her zaman bu ruhu canlı tutacak, dayanışma ile hep birlikte güçlenmeye devam edeceğiz” dedi.