Karşıyakalı çocukları yönetim sürecine dahil etmek isteyen Karşıyaka Belediyesi, hayalleri gerçeğe dönüştürmek için ilk adımı attı. Çocuklar için “Bu Yaz Karşıyaka Hayalini Yaz” uygulaması başlatıldı. Karşıyakalı çocuklar, kendilerine dağıtılan formlara hayallerini yazacak, belediyenin ilgili birimleri, önem sırasına göre projeleri hayata geçirecek.
Karşıyakalı çocukların ve gençlerin, yaşadıkları ilçe ile ilgili hayallerini ve projelerini hayata geçirmek isteyen Karşıyaka Belediyesi “Bu Yaz, Karşıyaka Hayalini Yaz” uygulaması başlattı. Proje ilk etapta belediyenin yaz okulları, kursları ve eğitim birimlerine kayıtlı çocuklar ve gençler ile başlayacak. Daha sonra ise muhtarlıklar aracılığıyla ilçe genelindeki ve diğer illerdeki tüm çocuklara yayılacak. Karşıyakalı minikler, kendilerine dağıtılacak olan formlara, ilçe ile ilgili hayallerini ve sosyal sorumluluk içerikli projelerini yazacak.
Son başvuru 15 ağustos
Belediye yetkilileri ise önem sırasına koydukları sosyal projeleri yatırım planına alacak ve projenin hayata geçirilmesi sağlanacak. Çocukları ve gençleri, Karşıyaka üstünde düşünmeye, hayal kurmaya ve sosyal sorumluluk projeleri üretmeye yönlendirecek olan uygulama 7-12 ve 13-18 yaşlarını kapsayacak. Bireysel veya grup olarak başvuru yapılabilecek. Son katılım tarihi 15 Ağustos’ta olacak. Seçilen projelerin sahipleri, uygulama aşamasında yapım ekibinin içinde yer alacak. Gerekli bilgilere belediyenin resmi internet sayfasından ulaşılabilecek. Sonuçlar 1 Eylül’de açıklanacak.
“Bu kenti birlikte yönetiyoruz”
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, "Katılımcı belediyecilik anlayışı, hizmet prensiplerimizin temelini oluşturuyor. Her fırsatta çocuklarımızın ve gençlerimizin görüşlerine, istek ve önerilerine kulak veriyoruz. Hizmetlerimizi buna göre şekillendiriyoruz. Biz önce çocuklarımızı ve gençlerimizi düşünüyoruz, bunun için var gücümüzle çalışıyoruz. Sosyal sorumluluk bilinciyle kuracakları hayalleri gerçeğe dönüştürmek istiyoruz” dedi.