Karşıyaka Belediyesi, 2016 yılının ilk yedi ayında gerçekleştirdiği turnuvalar ve spor etkinlikleri ile her yaştan 24 bin kişinin spor yapmasına olanak tanıdı. Tüm spor faaliyetlerini yaklaşık 40 bin sporsever takip etti. Başkan Akpınar "Her yaşta ve her branşta spor etkinliklerimiz aralıksız sürecek" dedi.
‘Her yaşta ve her branşta spor’ sloganıyla hareket eden Karşıyaka Belediyesi, 2016 yılında; başta judo ve jimnastik şampiyonaları olmak üzere sabah sporu, doğa yürüyüşleri, futbol, voleybol, basketbol, bisiklet turları ve ofis egzersizleri gibi farklı dallarda 32 sportif etkinlik hayata geçirdi. Belediyenin 6 ayrı spor tesisinde yapılan spor etkinliklerine, yılın ilk yarısında toplam 24 bin sporcu katıldı.
Karşıyakalılar ilgi gösterdi
Her yaştan sporcuya kapılarını açan spor etkinlikleri, başta aileler olmak üzere tüm Karşıyakalıların da beğenisini kazandı. Temmuz ayı itibariyle, belediyenin spor etkinliklerini takip eden sporseverlerin sayısı da 40 bin kişi olarak açıklandı. Etkinlikler boyunca sporculara 15 bin adet spor malzemesi dağıtıldı.
"Sporun başkenti Karşıyaka"
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Karşıyaka’da, 4 yaşından 60 yaşına kadar herkese spor yapma imkanı tanıyoruz. Lisanslı 600 sporcumuzun yanı sıra, farklı etkinliklerde binlerce Karşıyakalıya spor yaptırıyoruz. Önemli olan kupalar kazanmak değil, geleceğe yatırım yapmak. Biz bunu yapıyoruz ve zeki, çevik, aynı zamanda ahlaklı sporcular yetiştiriyoruz. Her branşta sporu ve sporcularımızı desteklemeyi sürdüreceğiz. Karşıyakamızı sporun başkenti haline getireceğiz” diye konuştu.