Öğrencilerin yeni sezonda daha sağlıklı ve çağdaş ortamlarda eğitim görmeleri için, okullara yönelik yatırımlarına hız veren Karşıyaka Belediyesi, ilçenin 9 farklı eğitim kurumunda bakım, onarım ve yenileme çalışması başlattı.
Karşıyaka Belediyesi, yeni eğitim öğretim yılı öncesinde, eğitim kurumlarının yenilenmesine yönelik çalışmalara başladı. Fen İşleri ve Park Bahçe ekipleri, ilk etapta 9 okulda tamirat, yenileme ve onarım için faaliyetlerine hız kazandırdı. Çalışmalar kapsamında, okulların ihtiyaçları doğrultusunda; dış cepheleri boyanacak, çatıları onarılacağı belirtildi. Tuvaletlerin ve tretuvarların yenileneceği, bahçe ve çevre düzenlemelerinin modern hale getirileceği kaydedildi.
Çalışmalar kapsamında, eğitim yuvalarının altyapı ihtiyaçları da karşılanacak. Bu doğrultuda, ihtiyaç duyulan okulların elektrik ve sıhhi tesisatları yenilenecek. Ayrıca okullardaki korkulukların onarılıp boyanacağı ve tüm fiziki ihtiyaçlar giderileceği öğrenildi.
Eğitime destek vermek için ellerindeki tüm imkanları kullandıklarını söyleyen Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, "Eğitime verilen destek ve katkılar, geleceğe yapılan yatırımdır. Geleceğimizi emanet edeceğimiz evlatlarımızın iyi ve sağlıklı koşullarda eğitim alması bizler için çok önemli. Bunun için çalışıyoruz ve asli görevimiz olmamasına rağmen tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz" dedi.